SABAHLARI MUTLU VE ENERJİK UYANMAK

Sabahları uyandığınızda fiziksel ve zihinsel olarak zorlanıyor, kendinizi mutsuz hissediyor olabilirsiniz. Sabah sporu haricinde bir çözüm arıyorsanız, sizlere tavsiye edeceğimiz önerileri dikkate alabilirsiniz. Sabahları uyandıktan sonra kendinizi mutlu hissederek, güne daha zinde başlamanız mümkün.

Amerikan psikoloji dergisi “Emotion” yaptığı bir çalışmaya göre sabah erken uyananlar, gece geç yatanlara oranla daha mutlu olduğunu kanıtlar nitelikte. Fakat sabahları herkes erken kalkamıyor ve uyandıktan belirli bir süre sonraya kadar kendini mutlu hissedemiyor.

Biyolojik saatinizi erkene ayarlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı temel kurallar olduğunu bilmeniz gerekiyor. Sabahları mutlu uyanmak, beslenmeden dinlenmeye kadar pek çok farklı etken ile bağlantılı oluyor.

Sabahları Enerjik Uyanmak İstiyorsanız;

  • Duş Almayı Deneyin… Sabah uykunuzun dağılması zaman alıyor ve bir kahve içmeden bir türlü kendinize gelemiyorsanız, uyandığınızda kendinizi hemen banyoya yönlendirmelisiniz. Enerjinizin yükselmesine yardımcı olacak, çakralarınızın su ile buluşturarak daha zinde olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Güneş Işığından Yararlanın… Sabah uyandığınızda ilk işiniz perdelerinizi açmak olsun. Güneşli bir yaz sabahına uyanırsanız, pencerenizi hemen açarak ciğerlerinize olabildiğince oksijen doldurmaya çalışmalısınız. Göreceksiniz ki birden kendinizi enerjik ve mutlu hissetmeye başlayacaksınız. Güneş ışınlarından alacağınız D vitamini ise sağlığınız için ayrıca yararlı olacaktır.
  • Esneme ve Germe Egzersizleri… Eğer 10 dakikanız bile varsa güne esneme, germe egzersizleri ile başlamanız, kendinizi çok daha iyi hissetmenize neden olacaktır. Hem mental, hem de fiziksel olarak güne daha enerjik ve zinde başlamanıza destek olacağından, vaktiniz varsa mutlaka bu şekilde değerlendirmelisiniz. Evde egzersizlerinizi en keyifli şekilde yapabilmek için Pilates ve Yoga ekipmanlarından da yardım alabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
  • Meditasyon ya da Dua… Maneviyatınıza uygun olan seçeneği seçerek kendinizi güne hazırlamaya çalışmalısınız. İçsel dinginlik ve huzur sağlamanıza yardımcı olacak bu alternatifi deneyerek, enerjinizi yükseltebileceksiniz. Dua etmek ve şükretmek, ruhunuzu doyuracak bir çalışmadır.
  • Uyku Düzenini Önemseyin… Her akşam aynı saatte yatmak ve her sabah düzenli olarak aynı saatte uyanarak güne başlamak kendinizi çok daha mutlu ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır. Uyku düzeninizi ayarlamanız, biyolojik saatinizi dengelemenin en kolay yoludur. Odanızda ses ve ışık olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Kahvaltınıza Zaman Ayırın… Her sabah uyandığınızda kahvaltı için zaman ayırmalısınız. Gerekiyorsa 10-15 dakika daha erken kalkarak, mutlaka kendinize mükellef bir kahvaltı hazırlamalısınız. Sert kahvenizi bir kenara bırakın ve enerji verecek, protein dolu bir kahvaltı ederek güne enerjik başlayın.
  • Kendinizi Suçlamayı Bırakın… Hayatta bazen iş, bazen de özel yaşamımızda işler yolunda gitmeyebiliyor. Bir önceki gün yaşadıklarınızın, bugününüzü de mahvetmesine izin vermemelisiniz. Kendinizi suçlamak ya da hayıflanmak yerine, yeni günün getireceği nimetlerden nasıl faydalanabileceğinizi düşünmeye başlayın. Göreceksiniz ki böyle düşünmeye başladığınızda, kendinizi çok daha pozitif hissederek güne başlayacaksınız.
  • Telefonunuzdan Uzaklaşın… Gece yatmadan en son elinize telefonunuzu alıyorsanız ve gözünüzü açar açmaz elinizi yine telefonunuza uzatıyorsanız, sosyal medya bağımlısı olabilirsiniz. Evet gün içerisinde telefon ile ilgilenmeniz kafanızı dağıtabilir ancak sabah ilk işiniz bu olmamalı. Hem zihninizin bulanmasına, hem de zararlı radyasyona maruz kalıyorsunuz demektir. Güne daha enerjik ve zinde başlamak için telefonunuzdan uzak durmaya çalışmalısınız.
  • Pozitif Müzikler Dinleyin… Güne daha enerjik ve zinde başlamak için ruhun gıdası olan müzikten de yararlanabilirsiniz. Pozitif ve motive edici, ruhunuzu besleyen müzikler dinleyerek temiz bir zihin ile güne başlayabilirsiniz.
  • Sevginizi Paylaşarak Güne Başlayın… Evden çıkmadan her sabah sevdiklerinizi öperek, güne başlayın. Evcil hayvanlarınızda buna dahil elbette. Sevgi, paylaşıldıkça mutluluk veren bir duygudur. Sevginizi esirgememeyi öğrenin. Sevdikçe, sevildikçe daha mutlu ve enerjik olduğunuzu fark edeceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir