8 Adımda Hayatını Sadeleştir

Yoğun tempolu ve stresli şehir hayatının bize getirdiği sorumluluklar ve günlük rutinler, zaman zaman kendimizde uzaklaşmamıza neden olabiliyor. Öyle ki bazen hiç ara vermeden, durup düşünmeden görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.

Oysa atladığımız oldukça önemli bir nokta var ki, geçen zamanı geri getirmek asla mümkün değil. Bu nedenle sosyal ilişkilerimizden, evimizdeki alışkanlıklarımıza kadar pek çok şeyi gelişi güzel ve düşünmeden yapar bir robot haline geliyoruz.

Kişisel istek ve tercihlerimizi ertelemekten çekinmezken, hayatın akışında kaybolup gidiyoruz. Hayatınızda bazı köklü değişikler yapmanın, sizi yeniden doğmuş gibi hissettireceğini göz ardı etmeyin. Hayatınızda bazı sadeleştirmelere giderek, günlük yaşamanızı kolaylaştırmanız ve kendinizi daha iyi hissetmeniz de mümkün…

8 adımda hayatını sadeleştir
8 adımda hayatını sadeleştir

8 Adımda Hayatını Sadeleştirme Yöntemleri;

1-) Daha Az Yemeyi Deneyin…

Pek çoğumuz farkında olmasak bile vücudumuzun gereksinim duyduğundan, çok daha fazla besin tüketiyoruz. Bu durum sağlığımızı olumsuz yönde etkilediği gibi günlük aktivitelerimizin kısıtlanmasına neden oluyor. Sağlıksız atıştırmalıklar ise cabası… Kısa süre kilo almanıza neden olmasının yanı sıra kalitesiz bir beslenme alışkanlığı ediniliyor. Bu neden değişime beslenme düzeninizi gözden geçirerek başlayabilirsiniz.

2-) Dijital Ekrandan Uzak Durun…

Maalesef ki hepimizin elinden düşmeyen cep telefonları ve asla ayrılamadığımız internet, her zaman yararlı bir şekilde kullanılamadığı gibi üzerimize birtakım sorumluluklar da yüklüyor. Gezdiğimiz her yeri, yediğimiz her şeyi listemizdeki insanlarla paylaşmayı görev biliyoruz. Sadece bir gününüzü bu alışkanlıklardan uzak geçirmeniz halinde aslında çokta ihtiyaç duymadığınızı anlayacaksınız. Bu nedenle bu madde, değişim listenizde mutlaka olması gereken maddeler arasında yer alıyor.

3-) Rahatlatıcı Egzersizler Yapın…

Gün içerisinde yoğun bir temponuz varsa ve spor yapmaya zaman bulamayanlardansanız, en azından yatağa girmeden önce kısa bir zamanınızı rahatlatıcı egzersizler ile geçirmelisiniz. Kendinizi dinlemenize ve rahatlamanıza yardımcı olacak bu egzersizler sayesinde çok daha kaliteli bir uyku çekebilirsiniz.

4-) Teşekkür Listesi Hazırlayın…

Teşekkür etmek, şükretmek ya da gerekli durumlarda özür dilemek, kendinizi daima iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Gün içerisinde pek çok insan ile sosyal ilişkiler kuruyoruz ancak aynı düzeyde teşekkür etmiyoruz. Oysa teşekkür etmek sadece size değil, karşınızdaki insanlara da kendisini iyi hissettirecektir.

Hayatınızı sadeleştirme önerileri
Hayatınızı sadeleştirme önerileri

5-) Doğa ile Yakınlaşın…

Sabah işe ya da okula giderken önünden geçtiğiniz ağacı fark edebiliyor musunuz? Özellikle sonbahar aylarını yaşadığımız şu günlerde sarı, yeşil ve kırmızı yaprakların birbirleri ile nasıl ahenk içerisinde olduğunu anlatmamıza gerek yoktur. Hiç vakit bulamadığınız durumlarda bile en azından hafta sonları haftada bir kez doğa ile yakınlaşmayı deneyin. Zihninizin ne denli rahatladığını bu şekilde daha iyi anlayabileceksiniz. Yapacağınız doğa yürüyüşü için tek ihtiyacınız olan; trekking bot ve ayakkabılarınız olduğunu unutmayın.

6-) Telefon Rehberini Temizle…

En son telefonunuzda bulunan rehber listesini ne zaman temizlediğini hatırlamıyorsanız, değişim listenize bu maddeyi de mutlaka eklemelisiniz. Rehberinizde asla aramayacağınız insanların olmasına izin vermeyin. Kulağa garip geliyor bile olsa bu maddeyi uyguladığınızda kendinizi daha iyi hissedeceğinizi belirtmek isteriz.

7-) Giymediğiniz Kıyafetleri Bağışlayın…

Yeni bir sezona başlarken, giysi dolabınızı da gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Tıpkı rehberinizde bulunan gereksiz insanlar gibi asla giymeyeceğiniz, bir gün kilo verince ya da alınca giyerim diye sakladığınız parçalar dahil olmak üzere tüm gereksiz giysilerinizden arının. Üstelik bunu yapınca ihtiyacı olan başka insanları da mutlu edeceğinizi düşünürseniz, kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

😎 Daha Az Yargılayın…

Başka insanlara karşı olan önyargılarınızı bir an önce yok edin. Sadeleşin ve sadece kendiniz ile ilgilenin. Diğer insanların hayatları, aldıkları, giydikleri ya da nereye gittikleri sizin gündeminiz olmasına izin vermeyin. İnsanları daha az yargılayın ve size sadece sizin gerekli olduğunuzun farkına varın.

Yaşamınızı sadeleştirme yolları
Yaşamınızı sadeleştirme yolları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir