100 Kaloriyi Geçmeyen Meyve ve Sebzeler

Sağlıklı bir şekilde hayatta kalarak, günlük aktivitelerimizi yerine getirebilmek için enerjiye ihtiyaç duyarız. Beslenme yoluyla aldığımız enerji miktarı ile harcadığımız enerji miktarı arasında bir denge oluşturmamız gerekiyor.

Cinsiyet ve yaş grubunuza göre günlük almanız gereken kalori miktarını dikkate alarak beslenmeniz gerekiyor. Standartların üzerinde kalori alımı yapıyor ve aldığınız kaloriyi gün içerisinde harcamıyorsanız, beden sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecek ve kısa süre içerisinde kilo aldığınızı fark edeceksiniz.

Günlük almanız gereken kalori miktarı kadınlarda ortalama 2000, erkeklerde ise ortalama 2500 kaloridir. Kilo alımının önüne geçmek ve mevcut kilonuzu korumak istiyorsanız ideal miktarlardan en az 500 kalori daha az alıyor olmalısınız.

100 kaloriyi geçmeyen meyve ve sebze
100 kaloriyi geçmeyen meyve ve sebze

Sağlıklı ve 100 Kaloriyi Aşmayan Meyveler;

1-) Şeftali… Lifli yapısı ile sindirim sistemine dost olan şeftalinin 100 gramında yalnızca 39 kcal bulunmaktadır. Kilo vermeye de yardımcı bir besin olan şeftali, diyet listelerinin başında yer alıyor.

2-) Ahududu… 100 gramında 52 kcal bulunan ahududu meyvesi, yağ yakımı ve zayıflamada etkili bir rol oynar. Vitamin ve mineral açısından da ahududu, oldukça zengin bir meyvedir.

3-) Karpuz… Bol su içeren yapısıyla diyetlerin vazgeçilmezi olan karpuzun 100 gramında 30 kcal bulunur. Ancak şeker içeriğine sahip olduğundan kontrollü tüketilmesi gerekmektedir. Karpuzu bir ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

4-) Greyfurt… İnsulin baskılama özelliği ile yemek yeme isteğini azaltan bir meyve olan greyfurtun 100 gramında 42 kcal bulunmaktadır. Kilo yapmayan greyfurt meyvesi aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.

5-) Kivi… İçerisindeki yağ oranı oldukça düşük olan kivi meyvesinin 100 gramında sadece 46 kcal bulunuyor. Ara öğünlerinizde rahatlıkla tüketebileceğiniz kivi, kilo vermek isteyenler için eşsiz bir seçenektir.

6-) Kiraz… İçerisinde yüksek antioksidan barındıran kiraz meyvesi, detoks etkisi ile dikkat çekiyor. 100 gramında 50 kcal bulunan kiraz, düşük kalorili yapısı ile kilo vermek isteyenlerin tercihi oluyor.

7-) Mandalina… Karın bölgesindeki yağların yakılmasında etkili olan mandalinanın, 100 gramında 41 kcal bulunduğundan zayıflamak diyet isteyenlerin listelerinde yer alıyor.

100 kalorili meyveler
100 kalorili meyveler

Sağlıklı ve 100 Kaloriyi Aşmayan Sebzeler;

1-) Kabak… Hafif ve sağlıklı yapısıyla yüksek kaloriden kaçınanların tercihi olan kabak, metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Vücudunuzda bulunan fazla yağların yakılmasını sağlayan kabağın 100 gramında 19 kcal bulunuyor.

2-) Turp… Zayıflamak isteyenlerin tüketmesi önerilen turp, tokluk hissi sağladığından diyet listelerinin başında yer alıyor. 100 gramında 16 kcal bulunan turp, kan şekerini dengelediğinden açlık hissini azaltmaya yardımcı olur.

3-) Karnabahar… Halsizlik ve yorgunluk yaşıyorsanız acilen karnabahar tüketmenizi öneriyoruz. 100 gramında 25 kcal bulunan karnabahar, C vitamini ve folik asit içeren yapısıyla sağlıklı besinler grubunda yer alıyor.

4-) Havuç… İçerdiği şeker ile kontrollü tüketilmesi gereken havuç, sağlıklı ve düşük kalorili sebzeler arasında yer alıyor. 100 gramında 43 kcal bulunan havuç, yiyeceklerin yağa dönüşmesini engellediğinden kilo kontrolüne yardımcı olur. Havuç, su ve lif içeren yapısıyla beslenme listenizde bulunması gerekiyor.

5-) Mantar… Yine diyet listelerinde sıkça gördüğümüz sebzelerden olan mantarın, 100 gramında 22 kcal bulunmaktadır. Bitkisel protein içeriği sayesinde yağ yakımını da destekleyen mantar, ödem söktürücü özelliği ile de sıklıkla tercih ediliyor.

6-) Salatalık… Kilo aldırmayan sağlıklı besinlerden olan salatalık, yüksek oranda su içeren yapısıyla, tüketmeniz gereken sebzeler arasında yer alıyor. 100 gramı 15 kcal olan salatalık, kilo kontrolünü sağlamanız için mükemmel bir seçenektir.

7-) Lahana… Metabolizmanın hızlandırılmasına yardımcı olan lahana suyunu mutlaka duymuş olmalısınız. 100 gramında 25 kcal bulunan lahanayı pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca lahana, kilo vermek isteyenler içinde sağlıklı bir seçenek olacaktır.

100 kaloriyi aşmayan sebzeler
100 kaloriyi aşmayan sebzeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir