Korayspor Blog

100 KALORİYİ AŞMAYAN SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Sağlığınızdan ödün vermeden kilo vermek istiyorsanız, en etkili yöntem beslenmenizde kalori açıklığı oluşturmaktır. Dengeli ve sağlıklı beslenmeli, günlük aldığınız ve harcadığınız kalori miktarına önem vermeniz gerekiyor.

Gün içerisinde ara öğünler ile destekleyeceğiniz beslenme planınızda hem düşük kalorili, hem de sağlıklı atıştırmaları tercih etmelisiniz. Fazla kalori alımına engel olan bu yöntemi günlük yaşamınızda uygulayarak, sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz mümkün…

Özellikle kilo kaybı için diyet uygulayanlardansanız, besinlerin kalorileri ayrı bir önem taşıyor. Sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız; beslenmenizde yapacağınız değişikliklerin yanı sıra düzenli egzersiz yapmanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Böylece kilo kayıplarına rağmen, vücudunuzun daha sıkı ve fit görünmesine de yardımcı olacaksınız.

Ara öğünlerinizde tercih etmeniz tavsiye edilen ve 100 kaloriyi aşmayan besinlerden yararlanarak, sağlıklı kilo vermek hiçte zor değil. Bunun için tek yapmanız gereken, kalorisi düşük bu besinleri bilmek ve beslenme planınıza entegre etmek olacaktır.

Maksimum 100 Kalorili Sağlıklı Besinler;

100 Kaloriden Az Olan Atıştırmalıklar ve Miktarları;

  1. 2 çay kaşığı doğal fıstık ezmesi- 65 Kcal
  2. 1 kaşık az yağlı dondurulmuş yoğurt- 85 Kcal
  3. 70 gram ızgara somon- 99 Kcal
  4. 25 adet kavrulmuş antep fıstığı- 85 Kcal
  5. 9 adet kalamata zeytini- 95 Kcal
  6. 1 fincan domates suyu- 50 Kcal
  7. 20 gram cheddar peyniri- 90 Kcal
  8. 2 orta boy kivi-75 Kcal
  9. 1 fincan az yağlı sebze çorbası- 90 Kcal
  10. 2 orta boy taze incir- 75 Kcal