100 KALORİYİ AŞMAYAN SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Sağlığınızdan ödün vermeden kilo vermek istiyorsanız, en etkili yöntem beslenmenizde kalori açıklığı oluşturmaktır. Dengeli ve sağlıklı beslenmeli, günlük aldığınız ve harcadığınız kalori miktarına önem vermeniz gerekiyor.

Gün içerisinde ara öğünler ile destekleyeceğiniz beslenme planınızda hem düşük kalorili, hem de sağlıklı atıştırmaları tercih etmelisiniz. Fazla kalori alımına engel olan bu yöntemi günlük yaşamınızda uygulayarak, sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz mümkün…

Özellikle kilo kaybı için diyet uygulayanlardansanız, besinlerin kalorileri ayrı bir önem taşıyor. Sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız; beslenmenizde yapacağınız değişikliklerin yanı sıra düzenli egzersiz yapmanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Böylece kilo kayıplarına rağmen, vücudunuzun daha sıkı ve fit görünmesine de yardımcı olacaksınız.

Ara öğünlerinizde tercih etmeniz tavsiye edilen ve 100 kaloriyi aşmayan besinlerden yararlanarak, sağlıklı kilo vermek hiçte zor değil. Bunun için tek yapmanız gereken, kalorisi düşük bu besinleri bilmek ve beslenme planınıza entegre etmek olacaktır.

Maksimum 100 Kalorili Sağlıklı Besinler;

  • 1 adet Muz… Temiz karbonhidrat kaynağı olan muz, vücudumuza enerji sağlayan sağlıklı besinler arasında bulunuyor. Her ne kadar içerisinde şeker barındırsa da, vücudumuzun doğal şekere de gereksinim duyması bu durumu egale edebiliyor. Özellikle diyet yapan bireylerden aniden oluşan tatlı krizlerini bastırmak için kullanılacak, sağlıklı bir meyve olduğunu da belirtelim.
  • 20 gram Bitter Çikolata… Pek çok sağlıklı beslenme konusunda adı geçen bitter çikolata, ara öğünlerinizde tüketebileceğiniz kaliteli bir atıştırmalıktır. İçerisindeki kakao oranının %80 ve üzerinde olması gerektiğini belirterek, düzenli tüketilmesi halinde beyin sağlığına kadar uzanan yararları olduğunu da belirtelim.
  • Haşlanmış Yumurta… Zengin içeriği ve sağlığımıza yararları saymakla bitmeyecek olan yumurta, düşük kalorisi ile de dikkat çekiyor. Haşlanmış yumurtanın, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olması ise ayrı bir önem taşıyor. Diyet yapanlar ve kalori kontrolü yapan bireylerin sıklıkla tercih ettiği haşlanmış yumurtanın güçlü bir protein kaynağı olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.
  • 100 gram Tavuk Göğsü… İçerisinde barındırdığı yağ oranı bir hayli düşük olan tavuk göğüs eti, uzun süre tok tuttuğundan da diyet yapanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Lifli yapısı ile tercih sebebi olan tavuğun kalorisi de düşük olduğundan, rahatlıkla tüketilebilmektedir. Tavuk göğüs etinin yanına, bol yeşillikli bir salata hazırlayarak formunuzu koruyabilirsiniz.
  • 200 gram Taze Fasulye… Lifli içeriği ile uzun süre tok kalmanıza yardımcı olan taze fasulye, sağlıklı baklagiller arasında yer almaktadır. Kalori bakımından da oldukça düşük değerlere sahip olan taze fasulyenin kabuğunun ise yağ yakımını hızlandırdığı bilinmektedir.
  • 10 adet Badem… İçerdiği sağlıklı yağlar ile bilinen badem, kolesterolü düşürmeye de yardımcı olmaktadır. Zengin lifli yapısı ile diyet yapanların ve sağlıklı beslenenlerin vazgeçilmez atıştırmalığı olan bademi, eylem içerisinde iken tüketirseniz daha hızlı kalori yakmanızı sağlamaktadır. Ortalama olarak 10 adet badem, 100 kalori civarındadır.
  • 4 adet Kayısı… İçerdiği vitamin ve mineraller ile zengin besin değerleri bulunan kayısı, sindirim sisteminden, hücre yenilenmesine kadar etkili olabilen sağlıklı bir meyvedir. Taze ya da kuru halde tüketebileceğiniz kayısı, yoğun lif içermektedir. Kuru kayısı tüketmeyi tercih edenler 40 gram, taze kayısı olarak tüketmek isteyen ise sadece 4 adet yemeleri gerektiğini bilmelidir.

100 Kaloriden Az Olan Atıştırmalıklar ve Miktarları;

  1. 2 çay kaşığı doğal fıstık ezmesi- 65 Kcal
  2. 1 kaşık az yağlı dondurulmuş yoğurt- 85 Kcal
  3. 70 gram ızgara somon- 99 Kcal
  4. 25 adet kavrulmuş antep fıstığı- 85 Kcal
  5. 9 adet kalamata zeytini- 95 Kcal
  6. 1 fincan domates suyu- 50 Kcal
  7. 20 gram cheddar peyniri- 90 Kcal
  8. 2 orta boy kivi-75 Kcal
  9. 1 fincan az yağlı sebze çorbası- 90 Kcal
  10. 2 orta boy taze incir- 75 Kcal

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir