YÜZ YOGASI İLE GENÇ KALMAK MÜMKÜN MÜ?

Her yaşın ayrı bir güzelliği olsa da, ilerleyen yaşlarda oluşan cilt kırışıkları zamanla sorun oluşturabiliyor. Ciltteki kan akışını hızlandırarak, daha taze ve canlı görünen bir cilt için düzenli olarak yüz yogası yapılmasını öneren uzmanlar, genç yaşta başlanan yüz yogası yapmanın da yaşlanma belirtilerini önlediği görüşünde hemfikirler.

Anavatanı Uzakdoğu olan yüz yogası ile belirli hareketlerin düzenli olarak uygulanmasının antiaging etkisi yarattığını belirtiliyor. Yüzdeki kasları zorlayarak, kasların gelişimine karşı tetikleyici bir çalışmadır. Mimik yapmamıza yardımcı olan yüz kaslarının fazla kullanılması da, erken kırışıkların oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bilinçli ve kontrollü çalışmalar yapmak gerekir.

Yoganın, zihin ve beden ile bir bütün olarak yapıldığını atlamamak gerekir. Hem cildinizi, hem de ruhunuzu gençleştiren yüz yogası, cilt yapısının iyileştirilmesi için uygulanan son zamanlarda giderek popüler olmaya başlayan bir egzersizdir. Yüz yogası ile yüzümüzde bulunan ve pek çoğunu günlük yaşamda aktif olarak kullanmadığımız, yaklaşık olarak 40 adet kası çalıştırmaya yarıyor.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde yalnızca 15 dakikanızı kendinize ayırarak uygulayabileceğiniz yüz yogası ile kısa zamanda kırışıklıklarınızdan kurtulmanız mümkün. Yüz yogasının en etkili ve en çok uygulanan 5 egzersizi;

  • Göz Kapakları Egzersizi… Göz kapaklarına uygulanan bu egzersiz ile göz kapaklarını güçlendirmek ve kırışıklıkların oluşumunu önlemek oldukça kolay bir yöntem. Yapmanız gereken avuç içlerinizi kullanarak, kırışıkları yukarı doğru gerdirmek. Bu esnada gözleriniz ile aşağıya doğru bakmaya çalışmalısınız. Bu egzersize 1-2 dakika boyunca devam etmeli ve günlük olarak tekrar etmelisiniz.
  • Dudak Çevresi Egzersizi… Ayna karşısına geçerek, kendinize öpücükler yollayarak yapabileceğiniz bu egzersizin farklı amaçlara yönelik varyasyonları bulunuyor. Bu çalışmanın dudaklarınızı dolgunlaştırmasını istiyorsanız, nemlendirici ile dudaklarınızı öncesinde nemlendirin. Ağzınızın içerisinde su var gibi düşünerek, hava ile gargara ile yapmayı deneyin. Bu iki farklı yöntemi de 1 dakika boyunca uygulamalısınız. Ayrıca dudaklarınız için uygulayacağınız bir diğer çalışma ise ağzınız ile o yapmak. Havayı dışarı üfleyerek yapacağınız o harfi ile yanak ve dudak çevrenizi çalıştırmış olacaksınız.
  • Yanak Çevresi Egzersizi… Uygulanması oldukça kolay olan balon şişirme egzersizi ile yanaklarınızın yer çekimine meydan okuyarak, sarkmasını engelleyebilirsiniz. Şişirdiğiniz balonun havasını, ağzınıza yakın tutarak yavaşça salmalı ve o sırada kendinizde havaya doğru karşıt bir üfleme yapmalısınız. Günde 10 defa balon şişirme çalışmasını yapabilirsiniz. Düzenli olarak tekrar etmeniz gereken bir çalışma olduğunu unutmamalısınız.
  • Yanak Dolgunlaştıran Egzersizi… Günlük olarak egzersizlerini aksatmamanız gereken bu çalışma, ancak düzenli olarak uygulandığında sonuç vermektedir. Sarkık yanaklarda dahi etkili olan bu çalışmaya, erken yaşta başlarsanız ilerde oluşabilecek sarkmaların engellenmesine yardımcı olacaktır. Zamanla gerilen yanaklara ve dolgun elmacık kemiklerine kavuşmanızı sağlayacaktır.
  • Yanak Sarkması Egzersizi… Çin bıyığı ismi ile bilinen bu egzersiz, yanak sarkması durumlarında uygulanmaktadır. Bir elin parmakları ile 2 rakamını oluşturun. Ardından parmaklarınızı birleştirin. Bu hareket ile sağ ve sol yanağınızı gerdirmeye çalışın. Her gerdirmede 10 saniye kadar beklemelisiniz. Günlük olarak uygulayacağınız bu çalışmaya, düzenli olarak devam etmeniz gerekiyor.

Yüz Yogası Neler Kazandırır?

  1. Yüz yogası ile cilt görünümündeki bozukluklar dengelenir,
  2. Daha estetik ve daha dolgun bir görünüm sağlar,
  3. Alt yanakta ve çevresinde oluşan sarkmaları düzeltir,
  4. Yüz yogası ile kan dolaşımı hızlandırılır,
  5. Estetik operasyona gerek kalmaz, acısız ve maliyetsiz bir yöntem uygularsınız,
  6. Cilt hücrelerini yenilediğinden, yeni ve canlı bir cilt sağlar,
  7. Düzenli yapılması sayesinde yüzde zayıflama ve orantılı bir görünüm oluşturur,
  8. Kısa süreliğine yapar ve bırakırsanız, yüz kaslarınızı yoracaktır. Bu nedenle başladığınızda sabırlı olmalısınız ve devam etmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir