YEŞİL KAHVE TÜKETİMİNİN YARARLARI

Uzmanlar tarafından özellikle tavsiye edilen yeşil kahve; beyin ve sinir sistemine uyarıcı etkisi ile bilinmektedir. Kalp damar sağlığı açısından da yararlı olan yeşil kahve, son yıllarda da popüler içecekler arasında yer almaya başladı. Üstelik birçok yararı ile sağlıklı kalmaya yardımcı oluyor.

Gün içerisinde birkaç fincanı geçmeyecek şekilde tüketmeyi alışkanlık haline getirirseniz; fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilir ve vücudunuzdaki yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Sabah uyandığında kahve içmeden güne başlayamayanlardansanız, normal kahve yerine yeşil kahve içmenizi tavsiye ediyoruz.

Yeşil kahve; bildiğimiz normal kahvenin kavrulmamış halidir. Kökboyasıgiller ailesinin Coffea cinsinden olan yeşil kahve, 5 metreye kadar büyüyebilen bir ağaçtır. Kavrulmaması nedeniyle içerisinde bulunan değerleri koruyabilen yeşil kahve, bu nedenle diğer kahvelere oranla daha sağlıklıdır.

Yeşil Kahve Yapımı;

Yeşil kahvenizi evde kendiniz hazırlamak istiyorsanız, oldukça pratik ve kolay olduğunu hemen söyleyelim. Damak zevkinize uygun olacak şekilde daha sonra ölçüsünü ayarlayabileceğinizi hatırlatarak, ideal oran yaklaşık 1 yemek kaşığı yeşil kahve cezveye konulur. Üzerine ortalama 180-200ml. sıcak su ilave edilir. 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakarak, sonrasında tüketebilirsiniz. 

Sıcak olarak içmeye özen göstermelisiniz. Aslına bakarsanız yeşil kahve çekirdeğinin, bildiğimiz kahve tadından farkı yok. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen günlük ideal miktar ise 2 fincanı geçmeyecek şekilde tüketilmesidir. Düzenli kullanılması halinde sağlığımız açısından son derece yararlı olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Yeşil Kahvenin Yararları Nelerdir?

  • Kilo vermek isteyenlere önerilen yeşil kahve, güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan metabolizma hızını arttırmada ve yağ yakımını tetiklemekte son derece etkilidir.
  • Diyabet hastalığının oluşumunu engelleme özelliğine sahiptir,
  • Tansiyonu dengeler ve kontrol altına almaya yardımcı olur,
  • Vücuttaki serbest radikaller ile savaşabilir özelliktedir,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirecek niteliktedir,
  • İçerisinde yüksek seviyede klorejenik asit bulundurduğundan, daha fazla kalori harcamayı sağlar, özellikle göbekte biriken yağlar için etkilidir,
  • Vücutta barınan toksinlerin atılmasında ve ödemin yok edilmesinde etkili bir içecektir,
  • Beyin ve sinir sistemi üzerinde etkili olduğundan, konsantrasyon ve dikkat toplamaya yardımcı olur,
  • Diğer kahveler gibi kavrulmadığından içerisindeki kafein oranı düşüktür, kafein kullanmaktan çekiniyorsanız bu sorunu yeşil kahvede yaşamazsınız,
  • Enerji artışına sebep olduğundan, halsizlik ve yorgunluk hislerini yok eder,
  • Yeşil kahve kan şekeri riskini yok eder, belirli bir seviyede tutmaya yardımcı olur,
  • Kötü huylu kolestrolü düşürürken, iyi huylu kolestrolün yükselmesine destek olduğundan kolestrolü dengeler,
  • Zihinsel performans ve kısa süreli hafıza üzerinde etkilidir,
  • Hücrelerde oluşan hasarları onarmaya yardımcı olarak, genç kalmanıza yardımcı olur,
  • Yeşil kahve bilindiği gibi zayıflamaya yardımcı olur ancak egzersiz ve beslenme düzeni ile desteklenmesi gerekmekte olduğuna da dikkatinizi çekmek isteriz. Tek başına hiçbir içecek kilo verdiremez.

Yeşil Kahve Hakkında Öneriler

  1. Gün içerisinde 2 fincandan fazla tüketmemeniz gereken yeşil kahveyi kontrolsüz tüketmeniz durumunda; uykusuzluk, sinirlilik, bulantı, kusma, kalp çarpıntısı, baş ağrısı, kaygı gibi sağlık sorunlarının meydana gelmesine neden olur.
  2. Vücudun su tutmasına sebep olan yeşil kahveyi tüketirken, günde yaklaşık olarak 2,5 litre su içmeye mutlaka dikkat etmelisiniz.
  3. Zayıflamak amacıyla kullanacaksanız yeşil kahveye ek olarak; düzenli spor yapmalı, beslenme düzeninizi yenilemeli ve uyku düzeninize özen göstermelisiniz. Aksi halde arzuladığınız sonuca ulaşamayabilirsiniz.
  4. Yeşil kahveyi satın alırken, mutlaka güvenli olduğunu düşündüğünüz kalitesinden şüphe etmeyeceğiniz markaları tercih etmelisiniz.
  5. Yeşil kahve renk ve koku açısından, diğer kahve alternatiflerine çok benzemeyecektir. Bu nedenle size çok çekici gelmeyebilir. Ancak yararlarını mutlaka göz önünde tutmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir