Korayspor Blog

“SÜPER BESİNLERİ” TÜKETEREK VÜCUDUNUZU YENİLEYİN…

Son dönemde sıkça duyduğumuz süper besin terimi, giderek popüler olmaya devam ediyor. Sağlıklı ve dengeli beslenme koşullarından biri olma yolunda ilerleyen süper besinleri, diğer besinlerden ayıran özelliklerin neler olduğunu sizler için araştırdık.

Süper besinler; lif oranı, vitamin, mineral, antioksidan gibi sağlığımız için önem taşıyan değerleri bol miktarda içerisinde bulunduran besinlerdir. Besin öğeleri bakımından zengin olan süper besinlerin, büyük bir çoğunluğunu sebze ve meyveler oluşturuyor.

Uyku düzeninden, bağışıklık sistemine kadar pek çok faydası bulunan süper besinleri tüketerek vücudunuzu yenilemek mümkün görünüyor. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan süper besinler sayesinde,  hücrelerimiz zararlı serbest radikallere karşı korunmaktadır.

Düzenli ve dengeli tüketilmesi halinde eski hücreleri yok eden süper besinler, nitelikli yeni hücre oluşumunu tetiklediğinden vücudu baştan sona yenileyebiliyor. İçerisinde bulundurdukları vitamin ve mineraller ile süper besinler, bedensel faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yerine gelmesini sağlıyor.

Süper Besinler ve Özellikleri;