Korayspor Blog

STRES İLE MÜCADELE EDEN BESİN ÖNERİLERİ

Gün içerisindeki yoğun iş temposu, sıkışan trafik, sağlıksız beslenme gibi pek çok faktör stres seviyemizi arttırmaya yetiyor. Bir de uykusuzluk, yorgunluk ve zorlu insanlarla baş etme bunlara eklendiğinde, durum iyice içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Kontrol edilemeyen stres zamanla, mide asidinden yüksek tansiyona kadar birçok sağlık sorununu meydana getiriyor.

Hayatımızda önemli bir yeri olan beslenmeyi, bireysel sağlık durumuna göre planlamak mümkündür. Hipertansiyon, diyabet, kolesterol gibi farklı hastalıklara yönelik hazırlanan beslenme planları olduğu gibi yoğun stres ve kaygı içerisinde olanlarda beslenme düzenlerinde birkaç küçük değişiklik yaparak sağlığını koruyabilirler.

Stres ile baş etme noktasında gün içerisinde tüketilen besinlerin, oldukça etkili olduğunu söyleyelim. İçerisinde bulundurduğu değerler ile stresi azaltan ve enerjiyi arttırma özelliği bulunan besinleri bilerek buna göre bir beslenme dikkat ederek, stres seviyenizi düşürebilirsiniz.

Özellikle stresli olduğu zamanlarda beslenmeye yönelen bireyler için sağlıklarını bozmadan, streslerini yok edebilecekleri besinler hakkında bilgi veren beslenme uzmanlarına kulak vermek gerekiyor. Hem fiziksel, hem de mental olarak sağlığınızı koruyabilecek besinleri sizler için araştırdık.

Stres ile Baş Eden Besin Seçenekleri;