Sporlar ve Yaktıkları Kaloriler

Fit ve zinde bir görünümün yanı sıra sağlıklı bir yaşam için mutlaka düzenli olarak spor yapmak gerektiğiniz biliyoruz. Bedensel özellikleriniz, kişisel tercihleriniz ve uzmanların tavsiyesi üzerine kendinize en uygun spor dalını keşfedebilirsiniz.

Spor yapmayı alışkanlık haline getirmeniz, zihin ve beden sağlığının yanı sıra ileriki yaşlarınıza yapabileceğiniz en büyük yatırımdır. Kalpten, mideye kadar tüm organlarınızın sağlıkla çalışmasını sağlayan spor, aynı zamanda kilo vermek isteyenlerinde ilk tercihleri arasında yer alıyor.

İster kilo vermek, ister sağlıklı yaşamak olsun hangi amaçla yapıyorsanız yapın, hayatınıza giren sporun kaç kalori harcamanızı sağladığınızı bilmeniz yararınıza olacaktır. Beslenme listenizi buna göre düzenleyebilir, hedefiniz kilo kaybetmek ise buna göre seçim yapabilirsiniz.

Sporlar ve yaktıkları kaloriler
Sporlar ve yaktıkları kaloriler

Hangi Spor ile Kaç Kalori Yakılır?

1-) Koşu Yapmak… En sevdiğiniz koşu ayakkabılarınızı giydiğinizde, kalori yakmaya hazırsınız demektir. Koşu yaparken bir saatte 900 – 1500 kalori yakabilirsiniz. Giderek artan temponuz ile harcayacağınız kalori miktarı da yükselecektir. Maksimum kalori seviyesine ulaşmak istiyorsanız, tempoyu bir saatte 12,8 kilometrenin üzerinde tutmaya özen göstermelisiniz.

2-) Kayak… Hem kış aylarının keyfini çıkartmak, hem de sağlıklı kalmak istiyorsanız tercihinizi kayak sporundan yana yapabilirsiniz. Vücudumuz için oldukça faydalı olan kayak sporunu yaparken saatte ortalama 500 – 750 kalori yakabilirsiniz. Üstelik ülkemizde bulunan pek çok kaliteli ve görülmeye değer kayak merkezlerinin de tadını çıkartmış olacaksınız.

3-) Halter… Genellikle yetişkin bireylerin tercih ettiği halter kaldırma, vücudunuzda göz görülür değişiklikler yapabileceğiniz bir spordur. Kaslarınızı belirginleştirmek ve güçlendirmek için halter sporunu tercih edebilirsiniz. Bir saat halter çalışmanız size 365 – 550 kalori arasında kalori harcatacaktır.

Hangi spor, Kaç kalori yakar?
Hangi spor, Kaç kalori yakar?

4-) Basketbol… Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de fazlaca seveni olan basketbol sayesinde bir saatte 585 – 875 arasında kalori yakmanız mümkün. Aynı anda birçok kas grubunu çalıştıran basketbol sporu için tercih edeceğiniz basketbol ayakkabısının da oldukça önemli olduğunu hatırlatmak isteriz.

5-) Su Kayağı… Çoğu zaman maliyetli sporlar olduğu için ülkemizde sık tercih edilmeyen ancak vücut için fazlasıyla yararlı olan su sporlarını yaparken saatte 430 – 650 arasında kalori harcamanız mümkün. Üstelik göl, nehir veya denizde bu sporları yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor.

6-) Bisiklet… Bisiklete binmek çocukluktan başlayan bir maceradır. Belki de en sık tercih edilen bisiklete binme ile saatte 290 – 450 kalori harcamanız mümkün. Hem doğanın keyfini çıkartacağınız, hem de pek çok kasınızı aynı anda çalıştırabileceğiniz bisiklet gezilerinizi alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyoruz.

Sporların yaktığı kalori miktarları
Sporların yaktığı kalori miktarları

7-) Kano… Maceraperest kişilerin en sevdiği sporlar arasında yer alan kano ile bir saatte ortalama 250 – 385 kalori arasında yakabiliyorsunuz. Akarsu ve denizlerde yapabileceğiniz kano keyfinin yanı sıra sağlıklı bir bedene sahip olmanızda hiçte zor değil.

😎 Yürüyüş… En maliyetsiz sporlardan olan yürüyüş ile hem hızlı kilo verebilir, hem de sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz. Yapacağınız 6 kilometrelik bir yürüyüşte bir 320 ile 470 arasında kalori yakabilirsiniz. Ayrıca koşmak kadar sizi yormayacak olması da, yürüyüş yapmanın artıları arasında yer alıyor.

9-) Power Yoga… Son yıllarda ülkemizde daha çok tercih edilmeye başlayan yoga, pek çok çeşidi ile bir çoğumuzun hayatına dokunuyor. Fitness alt yapısı olan power yoga ise Ashtanga Yoga’nın bir türü olarak biliyor. Özellikle vücut esnekliğini ve dayanıklılığını arttıran power yoga sayesinde 295 – 440 kalori arasında harcayabilirsiniz. Üstelik power yoga yaparken, yoganın diğer çeşitlerinde de olduğu gibi stres ve depresyon riskinizi de yok etmiş olacaksınız.

En çok kalori yakan sporlar
En çok kalori yakan sporlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir