SPORA VAKTİ OLMAYANLARA EVDE SQUAT EGZERSİZLERİ

Yoğun iş temposu ve şehir yaşamının stresli hayatında, spor salonuna gitmeye maalesef her zaman ayıramayabiliyoruz. Ancak sağlıklı yaşamak, formda ve güzel bir görünüm kazanmak için düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor. Spor ve beslenme ile desteği sayesinde, daha zinde yaşamak ve daha uzun süre genç kalmak mümkün.

Spor yapmak isteyenler için yer ve zaman kavramının aslında çokta önemli olmadığını bilmemiz gerekiyor. Spor salonuna gitmeye vakit bulamayanlar ya da kapalı ortamlarda, sınırlı sürede spor yapmayı sevmeyenlerdenseniz; evde etkili ve basit bir çalışma programı kendinize oluşturarak spor yapabilirsiniz.

Evde spor salonunda bulunan tüm imkanları bulamasanız da, aletsiz de çok başarılı çalışmalar yapabileceğinize emin olabilirsiniz. Özellikle yararları kanıtlanmış bazı egzersiz çalışmaları var ki; tüm vücut kaslarını aynı anda çalıştırabilen ve son derece etkilidirler. Kuvvet ve güç kazanmak, formda kalmak ya da fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için evde herhangi bir ekipmana gerek duymadan yapılabilecek en ideal egzersizlerden biri squattır.

Doğru Squat Nasıl Yapılır?

Squat, aslında pek çoğumuzun bildiği gibi çömelme anlamına gelmektedir. Her alanda rahatlıkla yapılabilir bir egzersiz olmasının yanı sıra oldukça etkili sonuçlar ortaya koyan squat, en çok tercih edilen egzersiz çalışmalarından olmuştur.

Uygulanmasının kolay olması ve tüm vücut kaslarını aktif bir şekilde çalıştırması nedeniyle herkes tarafından tercih edilen egzersizlerden olan squat, her ortamda ve sadece birkaç dakika ayırarak yapılabilir nitelikte olduğundan seviliyor.

Özellikle bacak, kalça ve karın kasları üzerinde etkili olan squat, kas hacmini arttırmak isteyenlerin beraberinde yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yağ yakımını hızlandırması nedeniyle kolay kilo vermeye yardımcı olan squat, fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için de eşsiz bir alternatif.

Doğru squat egzersizinde dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Bunlardan ilki dik bir sırt duruşu ve postürdür. Çalışmanız esnasında omurganızı bükmemeye özen göstermeli ve sırtta kamburluk oluşmasına izin vermemelisiniz. İkincisi ise karın kaslarınızı sıkarak çalışmanızdır. Egzersiz boyunca kaslarınızı sıkmanız daha fazla verim elde etmenizi sağlamaktadır.

Ayrıca belirtmemiz gerekir ki, squat çalışmalarınızı daha zor hale getirmek ve dolayısıyla daha etkili sonuçlar alabilmeniz için ellerinizde dambıl gibi ağırlıklar alarak çalışabilirsiniz. Yapacağınız çalışmada daha fazla efor sarf edeceğiniz için sonuçları da daha etkili olacaktır.

Squat çalışmalarınızdan maksimum verimlilik alabilmeniz için çalışma esnasında tercih edeceğiniz spor kıyafetlerini de iyi seçmeniz gerekmektedir. Nemi buharlaştırarak yok edebilen, özel teknolojiler ile tasarlanmış, dünya markalarının en kaliteli kadın spor giyim ve erkek spor giyim ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Evde Yapılabilecek Squat Çeşitleri Nelerdir?

  1. Klasik Squat Egzersizi… Hepimizin hemen hemen bildiği squatın, en düz ve sade haline klasik squat adı verilmektedir. Bu çalışma çok fazla efor ve kuvvet gerektirmediğinden, özellikle spora yeni başlayanlar için oldukça idealdir.
  2. İzometrik Squat Egzersizi… Bu egzersiz ile kuadriseps kaslarınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Ayrıca bu egzersiz sayesinde aynı bölgedeki kasları belirginleştirebilir ve şekillendirebilirsiniz. Uygulaması kolay olan bu egzersiz ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.
  3. Bulgar Squat Egzersizi… İki farklı çalışmanın oluşturduğu kombin bir egzersizdir. Klasik squat egzersizi ile egzersizlerde sıkça yer verilen lunge çalışmasının birleştirilmesi ile meydana gelmektedir.
  4. Balet Squat Egzersizi… Geleneksel bir dansın duruş çalışmalarını andıran bu egzersiz, yine oldukça etkili sonuçlar veren çalışmalar arasındadır. İsmini bu nedenle, bir danstan almıştır. Özellikle kalça ve bacak kasları üzerinde etkili olan bu squat çalışması, daha şekilli ve sıkı kaslara sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir.
  5. Rebound Squat Egzersizi… Kuvvetli kaslara sahip şekilli bacaklara sahip olmak isteyenlere önerilen bu egzersiz, klasik squatın sunduğu tüm avantajlara sahiptir. Kalori yakmayı ve kısa sürede daha fazla yağ yakmak isteyenlerin uyguladığı bu çalışma ile etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir