Korayspor Blog

SPOR SONRASI KAS AĞRILARINDA NE YAPMALI?

Spor hayatınıza uzun süre ara verdiyseniz ya da spor dünyasına ilk kez adım atıyorsanız, çalışmalarınızın akabindeki 24-48 saatlik süre zarfında kas ağrıları yaşamanız çok olası bir durumdur. Bu ağrının nedeni ise vücutta biriken şekerin, enerjiye dönüştürülmesi ile kaslarda biriken laktik asittir.

Vücuttaki şekerin enerjiye çevrilmesi, son derece yararlıdır ancak yakılan şekerin kalıntısı yani atık maddesi olan laktik asit nedeniyle bir takım kas ağrıları meydana gelebiliyor. Bir bakıma yaptığınız sporun da, verimliliğinin habercisi olduğunu söylemeliyiz. Düzenli spor alışkanlığı edinmeniz durumunda, kas ağrılarının da ortadan kaybolacağını belirtelim.

Geçici bir süre de olsa günlük yaşamımıza bile etki edilen bu kas ağrılarının yaşanmasını istemiyorsanız, spor öncesi ve sonrasında özen göstermeniz gereken bazı noktalara dikkatinizi çekmek isteriz. Sadece birkaç önlem ile olası kas ağrılarınızı en aza indirebilirsiniz.

Düzenli spor yapmayı alışkanlık haline getirmeniz durumunda, kas ağrılarının son bulacağını da belirtelim. Yapacağınız spor; ister koşu, ister basketbol, isterseniz de fitness olsun düzenli uygulanması halinde kas ağrılarının söz konusu olmayacağını hatırlatmak isteriz.

Kas Ağrılarını Önleyecek Etkili Yöntemler;