POZİTİF YAŞAM İÇİN BEYNİNİZİ EĞİTİN…

Gün içerisinde aklınızdan geçen ortalama 70000 düşüncenin, yaşamınız üzerinde son derece önemli olduğunu biliyor musunuz? Olumlu ve pozitif düşünen insanlar ile kötümser düşünen bireyler üzerinde yapılan çalışmalar, olaylara pozitif bakmayı öğrenebilenlerin, çok daha az sağlık sorunu yaşadığını kanıtlamıştır.

Kendi düşüncelerimiz kadar, başkalarının sizi nasıl algıladığı da hayatınızı büyük ölçüde etkilemektedir. Belki farkında bile değilsiniz ancak gün içerisinde olumlu bir davranış ile karşılaştığınızda ruh haliniz stresten uzaklaşıyor ve uzun dönemde sağlığınızı çok daha iyi koruyabiliyorsunuz.

Düşüncelerinizi birkaç yöntem sayesinde değiştirebilir, pozitif yaşam için beyninizi eğitebilirsiniz. Üstelik bu yöntemleri alışkanlık haline getirmeniz durumunda, hayatınızın ne kadar keyif bir verici bir hal aldığını sizde fark edebileceksiniz.

Pozitif Yaşam İçin Uzak Durmanız Gerekenler;

  1. Ego… Her şeyi bir kenara bırakın, egonuz öncelikle sizi yiyip bitirecek bir kemirgendir. Haklı olmak elbette güzel ancak huzurlu olmak paha biçilemez. Öncelikli olarak pozitif düşünmenize engel olan egonuzu, yenmeniz gerekiyor.
  2. Direnç… Bazı durumlarda değişmekten korkmamalısınız. Küçük değişimler hayatınızı yeniden şekillendirmenize ve daha pozitif düşünmenize yardımcı olabilir. Değişime direnç göstermeyin.
  3. Kıyaslama… Kendinizi ve yaşam şartlarınızı başkaları ile asla kıyaslamayın. Sahip olduklarınıza hayıflanmak yerine, şükretmeyi ve kabullenmeyi öğrenerek, pozitif düşünebilirsiniz.
  4. Negatif İç Ses… Gün içerisindeki olaylar karşısında size direktif veren negatif iç sesinizi umursamayın. Böylece olayların daha kolay çözüldüğünü ve daha olumlu baktığınızı görebileceksiniz.
  5. Kalabalık Yaşam… Arada bir kendinize zaman ayırmalı, kendinizin ne kadar değerli olduğunu fark etmelisiniz.

Pozitif Düşünme Yöntemleri;

  • Başkalarına Danışın: Olumlu ya da olumsuz birçok beklenmeyen durum ile karşılaşmak, yaşamın gereklerindendir. Böyle zamanlarda kendinize yakın hissettiğiniz ve aklına güvendiğiniz biri ile konuşmak, sorun varsa birlikte çözmek pozitif düşünmenize yardımcı olacak bir yöntemdir. Bazı konuşmalarda bir sonuca varamaszanız dahi ruhunuza iyi geldiğini fark edeceksiniz.
  • Kendinizi Gözlemleyin: Alışkanlık halini almış pek çok davranış ve düşünce, zihinde kendiliğinden meydana gelmektedir. Kendinizi gün içerisinde bilinçli bir şekilde gözlemlerseniz, aslında ne kadar gereksiz konuları stres yaptığınızı ve bu nedenle negatif bir ruh haline girdiğinizi göreceksiniz. Zihninizin düşünme alışkanlıklarını tespit ederek, müdahale edebileceğinizi belirtmek isteriz.
  • Yardım Etmeye Çalışın: Aynı iş yerinde çalıştığınız birine, toplu taşımada tanımadığınız birine, size ihtiyacı olan ve yardım isteyen kişilere yardım etmekten kaçınmayın. Bağış yapmak, bir dernekte gönüllü çalışmak gibi karşılık beklemeden yapacağınız her iyilik, pozitif düşünmenize ve çok daha olumlu bir ruh haline girmenizi sağlayacaktır.
  • Günlük 3 Pozitif Düşünce: Gece yatağınıza uzandığınızda, beyninizi kolayca yönetebilirsiniz. Biten gününüzü düşünün ve içerisinde sizi mutlu edecek 3 olay üzerinde düşünün. Belki birinden iltifat almak kadar küçük bir eylem olsa da, tamamen ruh halinizi değiştireceğini ve pozitif düşüneceğinizi söyleyelim.
  • Çevrenizde Pozitif İnsanlar Olsun: Nasıl ki stres ve öfke bulaşıcı duygular ise mutluluk ve pozitif düşünmekte bulaşıcıdır. Çevrenizde devamlı bulunan insanları özenle seçmeniz gerekiyor. Karamsar ve negatif insanlar kendileri kadar sizin de yaşamınızı olumsuz etkileyecektir. Özellikle arkadaş çevrenizde pozitif düşünüp, olaylara pozitif bakan kişilerin olması sizin de yaşam kalitenizi değiştirecektir.
  • Hobi Edinin ve Uygulayın: Her bireyin yapmaktan keyif aldığı, kendini iyi hissettiren tutkuları vardır. Yoksa hemen kendinize bir hobi edinmeli ve bunun için kendinize zaman ayırmalısınız. Yalnız ya da bir başkasının yardımı ile uygulayacağınız çalışmalar, daha pozitif hissetmenize yardımcı olacağı gibi kendi özgüveninizi tazelemenizi da sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir