Oturduğunuz Yerde Göbek Eritme

Fit görünen bir vücut ve sağlıklı bir beden herkesin hayali olsa da, özellikle kış aylarında meydana gelen göbek yağlanması; hem sağlık, hem de görünüm olarak tercih edilen bir durum değildir. Halk arasında göbeğinizin çıkması aslında karın ve alt karın bölgesinde oluşan yağlanmadan kaynaklanmaktadır.

Metabolizma hızı, kadınlarda menopoz sonrası dönem gibi farklı sebeplerle karın bölgesinde yağlanma meydana gelse de, temelinde tüketilen sağlıksız besinler yer alıyor. Böyle durumlarda yapılabilecek en etkili yöntem ise şüphesiz ki; spor yapmak olacaktır.

Yoğun iş temposunda ya da aktif günlük yaşamınızda spora ayrı bir zaman dilimi ayıramayanlardansanız hemen müjdeyi verelim… Oturduğunuz yerden yapacağınız birkaç egzersiz hareketi ile göbek yağlarının kaybolmasını sağlayabilirsiniz.

Oturduğunuz Yerde Göbek Eritme
Oturduğunuz Yerde Göbek Eritme

Göbek Eritme Egzersizleri;

  1. Dizleri Karşıya Uzatma Egzersizi: Sandalyede otururken kolaylıkla yağabileceğiniz bu egzersiz, oldukça etkili bir yöntemdir. Dik oturduğunuza emin olarak, sandalyenin arkasına dayanın. Ayaklarınızı omuz hizasında açarak, dizlerinizi bükmeden yerden yukarıya kaldırın. Ayaklarınızı öne doğru uzatarak, 10 – 15 saniye bu pozisyonda bekleyin. Sonrasında ayaklarınıza yere indirin ve çalışmayı tekrarlayın.
  2. Sandalyede Bisiklet Çevirme Egzersizi: Oturduğunuz yerden karın yağlarınızı eritmeniz için kolaylıkla yapabileceğiniz bir diğer egzersiz; sandalyede pedal çevirmedir. Yeni başlayanlar için ideal olan bu çalışma, günden güne karın kaslarınız güçleneceğinden zorluk derecesi arttırılmalıdır. Sandalyede bisiklete biner gibi pedal çevirmeniz, özellikle alt karın kaslarınız için oldukça etkilidir.
  3. Masada Şınav Egzersizi: Gün boyu masadan kalkmayanlardansanız, bu çalışma sayesinde göbeğinizden kurtulabilirsiniz. Masaya kollarınızı dayayarak bu egzersizi yapmalısınız. Karın kaslarının beraberinde kol kaslarınızın da çalışmasını sağlayan bu egzersiz, tüm vücuttaki kan dolaşımını da arttırmaktadır. Ayaklarınızı masaya yaklaştırmanıza bağlı olarak, kolaylıkta artacaktır. Omuz genişliğinde açacağınız kollarınızı, masaya dayayarak ayakta şınav çekerek karın yağlarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Dilerseniz aynı egzersizi masa yerine duvarı kullanarak da yapabilirsiniz.
  4. Dizleri Göğüse Çekme Egzersizi: 1 numaralı egzersize benzeyen bu çalışmada, sandalyenin ucuna doğru oturmalısınız. Ayaklarınızın kalça hizasında açık olmasına ve sandalyede dik pozisyonda oturuyor olmanıza dikkat etmelisiniz. Dizlerinizi bükerek, bacaklarınızı göğsünüze doğru yani kendinize doğru çekmelisiniz. 10 – 15 defa bu çalışmayı tekrarlayın. Bel kaslarınızın güçlenmesini sağlayan bu çalışma, alt karın kaslarını da aktif bir şekilde çalıştırdığından kısa sürede göbeğinizden kurtulabileceksiniz.
  5. Esneme Egzersizi: Yine sandalyede otururken kolaylıkla yapabileceğiniz bir çalışmadır esneme egzersizi. Ayaklarınız yerdeyken, vücut dik olacak şekilde sandalyenin ucuna oturun. Kollarınızı omuz hizasında açarak bedeninizi sağa çevirin. Yere doğru uzanın ve sağ eliniz ile sol ayağınıza dokunmaya çalışın. Ardından aynı çalışmayı diğer kol ve bacağınız ile yapmalısınız. Her iki kol içinde 20 ya da 30 kez bu egzersizi tekrar edebilirsiniz.
GÖBEK ERİTME EGZERSİZLERİ
Göbek Eritme Egzersizleri

Dümdüz Bir Karın İçin Neler Yapılabilir?

• Eğer kendinize günlük ayıracak yarım saat kadar vaktiniz varsa düzenli egzersiz yaparak göbek yağlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.

• Gün içerisinde yeteri miktarda su içtiğinize emin olun. Günde en az 8 bardak su içmeniz, metabolizmanızın daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. İçerisine limon, salatalık ya da taze nane de atarak, içtiğinizin suyun daha yararlı olmasını sağlayabilirsiniz.

• Sağlıklı beslenmeye özen göstermeli, abur cubur gibi ambalajlı ve sağlıksız yiyeceklerden uzak durmalısınız. Özellikle tükettiğiniz besinlerin protein yönünden zengin olması, kas kütlesini arttıracağından karın yağlarının oluşmasını engelleyecektir.

• Tuz tüketiminizi kısıtlayın. Vücut sıvılarının yoğunluğunun artmasına neden olan tuzu, kontrollü tüketmelisiniz. Gün içerisinde fazla tuz tüketmeniz, vücudunuzda ödem oluşmasına neden olacak, bu sayede olduğunuzdan daha şişman görüneceksiniz.

Dümdüz Bir Karın İçin Neler Yapılabilir?
Dümdüz Bir Karın İçin Neler Yapılabilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir