Korayspor Blog

OTURARAK ÇALIŞANLARDA OLUŞAN SAĞLIK SORUNLARI

Uzun saatler oturarak çalışanlarda, belirli bir süre sonra sağlık problemleri gündeme gelmeye başlıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen bir çalışmada, çalışan bireylerin %85’inin gününü oturarak çalışarak geçiyor olduğu tespit edildi.

360 eklem ve 700’den fazla kastan oluşan insan bedeni, düzenli olarak hareket etmediği durumlarda bir takım sorunlar yaşayabiliyor. Hareketsiz yaşamın erken ölüm riski de taşıması nedeniyle gün içerisinde yeterli düzeyde hareket edemiyorsanız, mutlaka düzenli spor yapmaya özen göstermelisiniz.

İlk bakışta rahat gibi görünen çalışma ortamı, aslında ciddi anlamda sağlığı tehdit ediyor. Uzun saatler oturarak çalışılması nedeniyle omurga ve omuzların öne doğru eğilmesi zamanla kaçınılmaz oluyor. Yanlış oturma riski ise disklerde, bağlarda, eklemlere dengesiz yüklenme, gerilim ve omurganın aşınması gibi sorunları da beraberinde getiriyor.

Spor için ayıracak ekstra bir zamanınız yoksa bile günü koşu ya da yürüyüş yaparak tamamlayabilirsiniz. Özel taban yapıları ile ekstra konfor sunan koşu ayakkabısı modellerinden, ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek özelliklere sahip ürünleri tercih ederek, kendinizi zorlamadan sporunuzu yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Uzun Süre Oturmanın Zararları Nelerdir?