Korayspor Blog

KIŞ BESİNLERİ İLE YENİLENME ZAMANI…

Yiyeceklerin besin değerlerinden maksimum düzeyde yararlanabilmek için sebze ve meyveleri mevsiminde tüketilmesi gerektiğini biliyoruz. Ancak giderek bu alışkanlık kayboluyor. Kışa ve yaza özel yetişen sebze ve meyveleri bilinçli olarak mevsiminde tüketmemiz gerekiyor.

Yararları oldukça fazla olan, vitamin ve mineral bakımından zengin olan kış besinleri, bağışıklık sistemini güçlendirmede de oldukça etkilidir. Cildi dış faktörlerden koruyabilen, soğuk havalarda cildin nem dengesi üzerinde etkili olan kış sebzeleri tabiatın bize en güzel hediyeleridir.

Yoğun antioksidan içeren yapıları sayesinde kanser başta olmak üzere pek çok sağlık sorunu riskini en aza indiren mevsiminde meyve tüketimi, sağlığımız bakımından son derece büyük önem taşıyor. Viral enfeksiyonlara karşı direnç kazandıran C vitaminli kış besinlerini, düzenli olarak tüketmek gerekiyor.

Kış Aylarında Neleri Tüketmeliyiz?

  1. Kasım… Bal kabağı, Pırasa, Kereviz, Ispanak, Karnabahar, Pırasa, Pazı, Ceviz, Kestane, Elma, Üzüm, Mandalina, Nar, Kivi, Armut, Greyfurt, Kabak ve Lahana tüketilmelidir.
  2. Aralık… Yer elması, Ispanak, Kereviz, Karnabahar, Brüksel Lahanası, Portakal, Mandalina, Trabzon hurması, Karalahana, Pazı, Havuç, Bal kabağı, Lahana yenmesi gereken besinlerdir.
  3. Ocak… Brokoli, Havuç, Pırasa, Kırmızı turp, Karaturp, Ispanak, Nar, Elma, Portakal, Armut, Greyfurt, Lahana ve Kereviz tüketilmelidir.
  4. Şubat… Karnabahar, Havuç, Turp, Pırasa, Ispanak, Ayva, Portakal, Muz, Armut, Elma, Brokoli ve Brüksel Lahanası tüketilmesi gereken besinlerdir.

Sağlığımız için En Faydalı Kış Besinleri;