KASLI BİR VÜCUT İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

KASLI BİR VÜCUT İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Güçlü ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak, sandığınız kadar zor değil. Kuvvetli ve fit görünen bir kas yapısı istiyorsanız dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktasından bahsedeceğiz. Belirgin kaslara sahip bir vücut hayal ediyorsanız bilmelisiniz ki vücudunuzdaki yağ oranı %10’ un altında olmalıdır.

Eğer vücudunuzda fazla yağ varsa önceliğiniz bunları eritmek olsun. Formda görünen, sağlıklı ve güçlü bir vücuda kavuşmak için; Beslenmenize dikkat etmeli, uyku düzeninizi gözden geçirmeli, bol bol su içtiğinizden emin olmalı ve düzenli egzersizden asla vazgeçmemelisiniz. Üstelik bu 4 faktörün birbirini tamamlayıcı unsurlar olduğunu da hatırlatalım. Sistemi bozmadan ve hiçbirini atlamadan uygulamalısınız.

Kaslı Bir Vücut için

Kaslı Bir Vücuda Sahip Olmak İçin A’dan Z’ye Bilinmesi Gerekenler;

  • Yeterli miktarda protein tüketmeye özen göstermelisiniz. Dışarıdan protein takviyeleri yerine doğal yollarla beslenerek protein ihtiyacınızı karşılamaya çalışın.
  • Ter atmayı önemseyin. Çünkü toksinlerden en iyi kurtulma yöntemi ter atmaktır.
  • Egzersiz çalışmalarınıza ara vermemeli, doğru kaslara yönelik çalışmalar yapmalısınız.
  • Yaptığınız antrenmanlar için bir çizelge hazırlayın ve buradan takip ederek sistemli bir çalışma yaptığınızdan emin olun.
  • Güne, 5 dakika boyunca zıplayarak başlayın. Bu durum kalori yakmanıza ve metabolizma hızınızı arttırmanıza neden olacaktır.
  • Öğünlerinizde sağlıklı ve doğru beslenmeli özen gösterin. Karbonhidrattan tamamen vazgeçmemeli ancak kaliteli karbonhidratlar tüketin.
  • Sağlıklı yaşamak, metabolizmayı hızlandırmak için bol miktarda su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Aç karnınız ile spor yapmanın yanlış olduğu gibi yemekten hemen sonra da spor yapmanın yanlış olduğunu unutmayın. Eğer açken spor yaparsanız, vücudunuz gerekli enerji miktarını sağlamak için kaslarınızı kullanacaktır.
  • Egzersiz esnasında ortalama olarak yarım saatte bir, bir bardak su içmeniz gerekir.
  • Vücudunuzu şaşırtmalısınız. Her zaman aynı egzersizleri yapmayın. Arada farklı programlar uygularsanız daha iyi sonuçlar ile karşılaşırsınız.
  • Uyku sürenize ve düzeninize önem vermelisiniz. Uykusuzluk gerginliğe ve strese neden olmaktadır. Stres duygusu ise vücuda yağ depolanmasına neden olur.
  • Sürekliliği olan bir egzersiz kadar dinlenme süreleri de önemlidir. Vücudunuzun kendini yenilemesi ve enerji toplaması için dinlenme sürelerinizi atlamamalısınız.
  • Metabolizma hızınızı yüksek tutmak için az ve sık öğünlerle beslenmelisiniz. Böylece metabolizmanız ara vermeden çalışmaya devam edecektir.
  • Gün içerisindeki hareket miktarınızı arttırmaya çalışın. Daha fazla hareket halinde olursanız daha çok kalori yakmış olacak ve kaslarınızı fazladan çalıştırmış olacaksınız.
  • Kas dokusunun korunması ve gelişmesinde etkili olan A vitaminini içeren gıdaları tüketmeniz gerekir. A vitamini aynı zamanda deri bütünlüğünü sağlamaktadır.
  • Kurubaklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler yardımı ile Folik asit almalısınız. Çünkü folik asit; kasların korunması ve oluşması konusunda oldukça etkilidir.
  • Kullandığınız tuz miktarına dikkat etmelisiniz. Vücuttan kalsiyumun atılmasına neden olan aşırı tuz tüketimi beslenmenizi olumsuz yönde etkileyeceğinden, miktarına önem vermelisiniz.
  • Tüm bunların yanı sıra C vitamini, D vitamini, Demir, Fosfor, Kalsiyum tüketimini aksatmamalısınız. Her birinin kas ve kemik yapısında önemli bir yeri olan vitaminleri düzenli olarak yemeniz gerekmektedir.
Kas Gelişimi ve Beslenme

Kaslı Bir Vücut İçin Antrenman Tüyoları

Kaslı bir vücut yapısı için A’dan Z’ye her şeyi öğrenmek istiyorsanız, öncelikle büyük kas kütlelerini çalıştırmanız gerektiğini de bilmelisiniz. Ancak her egzersizde olduğu gibi öncesinde esneme ve ısınma hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

Kalça kaslarınızı aktif olarak çalışmak için sandalyede oturur gibi duvara yaslanabilirsiniz. Yavaş yavaş nefesinizi ayarlamalı ve derin nefesler almalısınız. Sandalye pozisyonunda 1 dakika beklemek etkili bir kalça kası çalışması olacaktır.

Göğüs kasları için şınav çekmek en çabuk sonuç veren egzersizlerden biridir. Egzersiz esnasında karın kaslarınızı sıkmanız ve vücudunuzu dik tutmanız şınavı çok daha verimli hale getirecektir. Şınav çekerken nefesinizi yere doğru indiğiniz esnada almanız gerektiğini de hatırlatalım.

Karın kaslarınızı çalıştıracak bir diğer çalışma ise Crunchs Twist… Egzersiz esnasında elleriniz ile başınızı çekmeniz sakatlıklara yol açabileceğinden, ellerinizi şakak hizasında tutmanızda yarar var.

Triseps Kasları oluşturmak istiyorsanız; ellerinizi duvara dayayarak duvar şınavı çekebilirsiniz. Yine sırtınız dik konumda ve karın kaslarınızı sıkarak egzersizi yapmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir