Korayspor Blog

KADINLAR İÇİN YARARLI OLAN 7 BESİN…

Beslenme, sağlıklı yaşamanın en önemli unsurlarının başında geliyor. Tüketilen gıdaların; besin değerleri, kalorileri, içerisinde barındırdığı vitamin ve mineralleri güçlü bir bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir.

Sağlıklı ve formda bir bedenin yanı sıra hormonal dengelerin sağlanması, daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için dengeli beslenerek, düzenli spor yapmak gerekiyor. Erkek ve kadın olarak farklı anatomik yapı ve hormonal sisteme sahip olunması, bazı farklılıkları da beraberinde getiriyor. Doğurganlık özelliği gibi…

Beslenme; metabolizmadan, bağışıklık sistemine kadar etkili olabiliyor. Vücudun sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini yerine getirebilmesi için günlük olarak gereksinim duyulan bazı besin değerleri vardır. Bunları bilerek düzenli tüketmeye çalışmalıyız.

Beslenme planınıza ekleyeceğiniz birkaç besin ile hem hormonal sorunları, hem de sindirim sisteminde meydana gelebilecek sorunları önlemek mümkün. Enerjinizi yükseltecek, kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissetmenizi sağlayacak besinleri sizler için araştırdık.

Kadın Sağlığına Faydalı Besinler;