Korayspor Blog

GÜNLÜK İÇTİĞİNİZ SUYU ARTTIRIN!

GÜNLÜK İÇTİĞİNİZ SUYU ARTTIRIN!

Sağlığımız için düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme kadar, büyük bir önemi bulunan su içmeyi maalesef gün içerisinde unutabiliyoruz. Metabolizma hızından, cilt güzelliğine kadar pek çok faydası bulunan suyun, insan vücudu için ne kadar değerli olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Günlük tüketilmesi gereken su miktarını almadığımızda, ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabiliyoruz. Güne enerjik ve zinde başlamak istiyorsanız, uyanınca bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Sabah aç karnına içilen bir bardak su; metabolizma hızını yükselttiği gibi, vücudumuzdaki su rezervlerinin de yenilenmesini sağlayacağından oldukça önemlidir.

Gün içerisinde sık sık su içmek, sindirim sistemi ve böbrekleri harekete geçireceği gibi iştahınızı kapatarak gereksiz alınan kalorilere engel olacaktır. Özellikle antrenman ve spor çalışmalarına düzenli olarak katılan bir bireyseniz, antrenman esnasında vücudunuzun kaybettiği sıvı miktarını yerine koymak için daha fazla su tüketmenizde yarar vardır.

Günlük İçtiğini Su Miktarını Arttırın!

Vücutta Su Eksikliğinin Yol Açtığı Sağlık Sorunları;

Susuz Kalmanın Açtığı Sağlık Problemleri

Sık Sık Su İçmek İçin Neler Yapabiliriz?

Su İçmeyi Hatırlamak için…