GİYSİ RENKLERİNİN ÜZERİMİZDEKİ ETKİLERİ

Günlük yaşamınızda en sık kullandığınız rengin, psikolojiniz üzerinde etkili olduğunu fark etmiş olmalısınız. Her renk, her bireye yakışır. Ancak önemli olan doğru tonu tercih edebilmenizdir. Renklerinde kendi başlarına bir anlamları olduğunu ve o gün giydiğiniz kıyafet renginin, ruh halinizi yakından etkilediğini bilmelisiniz.

Bazı renkler psikolojimizi olumlu yönde etkilerken, bazıları ise olumsuz yönde etkilemektedir. Gün içerisindeki enerji seviyemizden, modumuza kadar etkileyen renkler, farklı bireyler üzerinde birbirine yakın etkiler oluşturabiliyor. Renkler; duygularımızı, davranışlarımızı ve stres seviyemizi etkileyebiliyor.

Ünlü markalarda renklerin büyüleyici şifresini bildiğinden, yürüttükleri reklam politikalarından, ürünlerinin rengine kadar bunu değerlendiriyor. İmaj yönetiminde, reklam alanında ve iletişimde renklerin gücünü kullanarak başarılı olmamak neredeyse imkansız. En çok tercih edilen renk seçeneklerini ve etkilerini sizler için araştırdık.

Sık Kullanılan Renkler ve Etkileri;

  • Beyaz… Pek çok kültürde gelinlere beyaz giydirilmesinin sebebi, bu rengin saflığı, masumiyeti ve temizliği simgelemesidir. Doktorlar, hemşireler, laboratuvar teknisyenleri daha hijyenik görünmek adına beyaz giyerler. Beyaz rengi seven bireylerin ortak özellikleri araştırıldığında; düşünmeyi, temizliği ve aydınlığı seven, hayal dünyası geniş, soğukkanlı ve uzlaşmacı bireyler olduğu gözlemlenmiştir. Sizde bir beyazsever iseniz Beyaz Nike Giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz.
  • Siyah… Siyah, yönetim ve güç olarak tabir ediliyor. Bazı bireylerin yalnızca siyah renk giydiğini biliyor olmalısınız. Siyah sevmenin yanı sıra psikoloji üzerinde etkisinden de destek alan bu bireyler, genelde daha ciddi ve kuvvetli görünmek için siyahı tercih ederler. Ayrıca siyah rengin, daha zayıf görünmeyi sağladığı da bilinmektedir. Ortak özellikleri siyah giymek olan bireyler gözlemlendiğinde; özgüveni yüksek, azimli ve kararlı kişiler olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca siyah rengin kendine özgü bir karizması olduğunun da altını çizelim. Sizde siyahtan vazgeçemeyenlerdenseniz, Siyah Adidas Giyim ürünlerini tavsiye edebiliriz.
  • Kırmızı… Arzulu, iştahlı ve hırsı bireylerin tercihi olan kırmızı renk, toplumca hemen fark edilebilen bir renktir. Kan basıncı ve solunumu da hızlandıran kırmızı renk, duygusal yoğunluğu arttıran bir renk olarak bilinmektedir. İnsan ruhunda özgürlük ve enerjiyi de kırmızı rengin arttırdığı kanıtlanmıştır. Karar almayı çabuklaştıran kırmızı, son derece dikkat çeken bir renktir. Ayrıca kırmızı rengin, beklentileri yükselten bir renk olduğu da belirtilmektedir. Dikkatleri cesurca üzerinize çekmek istiyorsanız, Kırmızı North Face Giyim ürünlerine de bir göz atmanızı öneririz.
  • Gri… Siyah ve beyazın arasında olan gri rengi, gözün en rahat algıladığı renklerden biridir. Genel olarak diplomatik ve ağır ortamlarda tercih edilen gri, günlük yaşamda da en çok kullanılan renklerden biridir. Olaylardan ve karmaşadan uzak duran bireylerin daha fazla giydiği gri rengi; kuralcı, tutucu ve hareketsiz yanları ağır basan kişilerin tercihleri arasında. Aktif ve dışa dönük insanlar genelde gri rengi bunaltıcı bulur ve sevmezler. Ancak grinin kendine özgü bir havası olduğunu da unutmamak gerekir. En yeni Gri Puma Giyim ürünlerini de sitemizden inceleyebileceğinizi hatırlatmak isteriz.
  • Lacivert… Başarıyı ve gücü simgelediğine inanılan lacivert, iş dünyasında daha karizmatik ve kararlı görünmek isteyen bireyler tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Girdikleri ortamda çok dikkat çekmek istemeyenlerin de tercih ettiği lacivert rengi, insanların karar verme yetilerini tetikler ve hafızayı da güçlendirdiği söylenmektedir. Yapılan renk çalışmaları sonucunda, özellikle gece yatarken pijama ya da eşofman gibi ürünlerde lacivert rengini daha fazla kullanan bireylerin, uyandıklarında gördükleri rüyayı hatırladıkları ileri sürülmektedir. Sizde bu renk ile hafızanızı güçlendirmek isterseniz, yeni sezon Lacivert Hummel Giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir