Fitness Antrenmanında Nasıl Giyinmeli?

Spor sırasında konforunuzdan ödün vermek istemiyorsanız, yaptığınız çalışmalara uygun kıyafet tercihleri yapmalısınız. Fitness yaparken tercih ettiğiniz kıyafetler, hareket özgürlüğünüzü kısıtlamamalı ve bu nedenle elastan ya da spandeks gibi esnek materyalli ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

Terin hızla buharlaşması ve egzersiz sırasında konsantrasyonunuzu dağıtmaması için dünya genelinde tercih edilen spor markaları tarafından çeşitli teknolojilerle tasarlanan ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bir diğer önemli konu ise doğal ve sağlıklı olduğu bilinen pamuk içeriği fazla ürünleri tercih etmenizdir. Bunu bilen sporcular kıyafet seçimi yaparken mutlaka ürünlerin etiketini inceler ve hangi kumaş ve malzemeler ile tasarlandığına dikkat ederler. Her spor branşına ayrı teknoloji ve özellikler eklenerek tasarlanan spor giyim ürünlerinde, kendi yaptığınız spor çalışmasına özel üretilen ürünleri tercih etmelisiniz.

Fitness Antrenmanında Nasıl Giyinmeli?
Fitness Antrenmanında Nasıl Giyinmeli?

Fitness Yapanlara Kıyafet ve Aksesuar Önerileri;

  1. Spor Sutyeni (Bra): Kadın sporcuların daha rahat olabilmesi ve ekstra hareket özgürlüğü yaşayabilmesi için özel teknolojiler ve kaliteli malzemeler ile tasarlanan sporcu sutyenleri, pek çok farklı dizayn, renk ve özelliğe sahiptirler. Fitness çalışmalarında bra kullanarak, çok daha konforlu çalışabilirsiniz.
  2. Eşofman Altı ve Şort: Fitness çalışmalarında esneklikleri ve rahat kullanım sağlamaları nedeniyle eşofman altı ya da şort tercih edebilirsiniz. Tabi buradaki etken, içinde bulunduğunuz mevsimdir. Mevsime uygun seçeceğiniz eşofman altı ve şortların, kumaş yapısı ve sahip oldukları teknolojileri değerlendirerek seçim yapabilirsiniz.
  3. Sporcu Taytları: Birçoğunda nefes alabilme özelliği bulunan sporcu taytları, ultra esnek yapıları ve özel teknolojili kumaşları ile hem erkek, hem de kadın kullanıcılara pek çok alternatif sunuyor. Dünyaca ünlü Adidas, Nike ve Icepeak gibi pek çok spor markasının erkek tayt modellerine dilerseniz sitemizden kolayca ulaşabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.
  4. Atlet ve Tişört: Kişisel tercihinize göre değişiklik gösterse de fitness çalışmalarında atlet ya da tişört gibi üst giyim ürünleri tercih edebilirsiniz. Bazı sporcular vücudu saran, esnek yapılı atlet modellerini tercih etse de, bazı sporcular daha geniş kalıplı pamuklu tişörtleri tercih edebilmektedir.
  5. Spor Ayakkabı: Fitness çalışmalarınızdaki verimin artmasındaki bir diğer etken, doğru ayakkabı seçimidir. Darbe ve çarpma etkilerini en aza indiren özel tabana sahip spor ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Ayakkabının nefes alabilir özelliği olması, ayaklarınızın çalışma sırasında terleyip bunalmasını engelleyecektir. Antrenmanınızı salonda ya da dışarıda yapacaksanız buna uygun bir ürün tercih etmeniz gerektiğini de hatırlatalım.
  6. Bol ve Rahat Giysiler: Kıyafet seçiminizde yapacağınız sporunda etkisi vardır. Örneğin bisiklet sürüyor ya da koşuyorsanız, bol kıyafetler kullanmamalısınız. Pedallara ya da ayaklarınıza dolanabilecek giysiler yeriniz, bedeninizi sıkmadan saran ürünleri tercih edebilirsiniz.
Fitness Yapanlara Kıyafet ve Aksesuarı
Fitness Kıyafet ve Aksesuarı

Spor Kıyafetlerinin Temizliği Nasıl Olur?

Fitness yaparken giydiğiniz kıyafetleri, eve geldiğinizde hemen spor çantanızdan çıkartmanız gerekiyor. Aksi halde kıyafetleriniz terli ise havasız kalınca giysileriniz küflenme olabilir. Çok fazla terleyen bir birey değilseniz ya da içinize atlet veya bra giyiyorsanız, teri onlar emeceği için tişörtlerinizi her kullanışta yıkamanıza gerek kalmayacaktır.

Spor taytlarda durum biraz daha farklı olabilir. Özellikle terleyeceğiniz aktiviteler yapıyorsanız, mutlaka her kullanım sonrasında taytlarınızı yıkamanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca her üründe farklı kullanım talimatları olabileceğini ve buna dikkat ederek temizlemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Sporcu sutyen, bra ve atletlerinizi de aynı şekilde her kullanım sonrasında yıkamanızda yarar var. Ancak aynı şekilde etiketlerinde yer alan talimatlara uygun olmalıdır. Spor sırasında kullandığınız çorapları da yıkamalısınız. Her ne kadar ayaklarınız hava alsa da, kendi bakterilerini üretiyor olduklarını unutmamalısınız.

Spor Kıyafetlerinin Temizliği
Spor Kıyafetlerinin Temizliği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir