Korayspor Blog

FAZLA YEŞİL ÇAY TÜKETİMİNİN VÜCUDA ZARARLARI

Vücuttaki metabolik faaliyetler üzerinde doğrudan etkili olan yeşil çay, aynı zamanda içerisinde bulundurduğu antioksidanlar ve kafein ile düzenli tüketimde sağlığımız açısından oldukça yararlıdır. Enfeksiyondan, fazla kilolara kadar etkili olabilen yeşil çay, fazla tüketildiğinde ise bazı yan etkilere sahip.

Kadın ve erkeklerde farklı reaksiyonlar gösterebilen yeşil çay, aşırı tüketimi halinde zararlı olabiliyor. Uzmanlar tarafından günde 2 fincandan fazla tüketilmemesi tavsiye edilen yeşil çay, ideal oranda tüketildiğinde ise sağlığımız için son derece faydalıdır.

Eğer günde 2 fincandan fazla yeşil çay içiyorsanız, bazı sağlık problemleri ile karşılaşabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Fazla yeşil çay tüketiminin vücuda zararlarını sizler için araştırdık. Dilerseniz bu sağlık problemlerinde yeşil çayın etkilerini birlikte inceleyelim…

Aşırı Yeşil Çay Tüketmenin Zararları;

Faydaları da saymakla bitmeyecek olan yeşil çayı tüketirken, bilinçli davranmak gerekiyor. Düzenli kullanımda sağlığınızda meydana gelen olumsuz tepkileri gözlemlemeli, gerekli olması halinde doktorunuza danışmanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.