EVDE PROTEİN BAR YAPIMI İNCELİKLERİ

Düzgün bir vücut, gösterişli kaslara sahip olmak uzun çabalar gerektirir. Uygulayacağınız düzenli antrenman çalışmalarının yanı sıra protein ağırlıklı bir beslenme planı uygulamalısınız. Doğal yollarla protein alımının yeterli gelmediği zamanlarda, protein bar gibi destek sağlayacak ürünleri tercih edebilirsiniz.

Hayal ettiğiniz belirgin kaslara sahip, formda bir beden için vücudun protein ihtiyacını karşılamak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Bu noktada yardımımıza koşan protein barlar, içerisinde yüksek oranda protein bulunduran destekleyici besinlerdir. Lezzet ve şekil itibari ile çikolataya benzeyen bu besinleri evde kendiniz hazırlamanız en doğal ve sağlıklı olan yol olacaktır.

Protein barlar genel olarak karbonhidrat ve protein ağırlıklı olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Antrenman sonralarında özellikle protein oranı yüksek olan barların tüketilmesi gerekiyor. Hazır olarak temin edeceğiniz protein barlar tam olarak damak tadınıza uygun olmayabileceği gibi, bütçeniz açısından da düzenli kullanımda sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Kendi zevkinize uygun olarak, çok daha az maliyet ile kendi protein barlarınızı evde yapabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz protein bar alternatiflerini sizler için araştırdık.

Evde Yapabileceğiniz Protein Bar Tarifleri;

  • Fıstık Ezmeli Protein Bar: Yağ yakıcı özelliği bulunan bu tarifin ana maddesi olan fıstık ezmesi tek başına yağ ve karbonhidrat oranı yüksek olduğundan kontrollü tüketilmesi gerekirken, bir araya getirilen diğer malzemeler ile yağ yakıcı özelliğe sahip oluyor.

Malzemeler;

  1. Tuzsuz fıstık ezmesi- 1 su bardağı
  2. Yağsız süt- 2 çay bardağı
  3. Yulaf- 6 çay bardağı
  4. Kuru üzüm- 4 çay bardağı
  5. Keten tohumu- 4 tatlı kaşığı
  6. Karbonat- 2 çay kaşığı
  7. Tarçın- 3 çay kaşığı
  8. Esmer şeker- 1,5 çay bardağı
  9. Bal- 2 tatlı kaşığı
  10. Tuz- Yarım çay kaşığı
  11. Vanilya- 1 çay kaşığı

Yapılışı: Yulaf ve keten tohumunu mutfak robotunda un haline getirmelisiniz. Hazırladığınız bu karışıma, diğer malzemeleri tek tek ilave etmeniz gerekiyor. Tekrar karıştırdıktan sonra sıvı olan malzemeleri içerisine eklemeli ve yapışkan bir hamur kıvamına getirmelisiniz. Elde ettiğiniz bu hamuru bir fırın kabına dökerek, üzerini düzleştirin. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ortalama olarak 20 dakika kadar pişirin. Ardından fırından çıkan malzemeleri soğutmaya bırakmalı ve üzerine fıstık ezmesi ekleyerek servis yapabilirsiniz.

  • Çikolatalı Protein Bar: Spor ve diyet yaptığımız dönemlerde aramıza mesafe koyduğumuz çikolata tadında bir protein bar, ilginizi çekecek bir alternatif olsa gerek… Elbette çikolatanın en az zararlı olan bitter çikolatayı tercih edeceğiz.

Malzemeler;

  1. Hindistan cevizi yağı- Yarım su bardağı
  2. Yağsız süt- 1 su bardağı
  3. Badem aroması- Yarım tatlı kaşığı
  4. Çikolatalı protein tozu- ¾ su bardağı
  5. Yulaf- 1,5 çay bardağı
  6. Bal- 1,5 yemek kaşığı
  7. Vanilya- Yarım tatlı kaşığı
  8. Kakao- Yarım su bardağı
  9. Tuz- Çeyrek çay kaşığı
  10. Bitter damla çikolata- 1/3 su bardağı

Yapılışı: Hindistan cevizi yağı, yağsız süt, badem aromasını karıştırın. Karıştırdığınız sıvı malzemelerin içerisine, protein tozu dışındaki tüm malzemeleri ilave edin. En son aşamada protein tozunu ekleyerek, az derinliğe sahip bir fırın tepsisine eşit kalınlıkta olacak şekilde yaymaya özen gösterin. Önceki tarifte olduğu gibi bu tarifi fırında pişirmenize gerek yok. İçerisindeki malzemeler ve tadı gereği buzdolabında bekleterek tüketmeniz gereken bir tarif olduğunu belirtelim. Sağlıklı ve bol protein içeren yapıya sahip olan çikolatalı protein barınızın üzerine bitter damla çikolataları da serperek, birkaç saat buzdolabında bekletmelisiniz. Sonrasında eşit parçalar halinde keserek tüketebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir