EMS Antrenman Ne Kadar İşe Yarar?

Günlük tempo içerisinde spor yapmaya vakit bulamayanların sıklıkla tercih ettiği yeni nesil antrenman türü olan; EMS Antrenman’ın hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık. EMS Antrenman; elektriksel kas uyarımının kısaltmasıdır.

EMS Antrenman; özel bir teknoloji kullanılarak, vücuda düşük ölçüde elektrik akımları verilerek bazı kas gruplarının çalışmasını hedefleyerek yapılır. Bu antrenman türü sadece antrenmana zaman bulamayan ya da zorlananların değil, antrenman yapılsa da bile zor çalışan kasların etkili bir şekilde uyarılması antrenman yapanlarında tercihi olabiliyor.

Kilo vermek isteyen bireylerinde başvurduğu EMS Antrenman yöntemi, beslenme düzeninde yapacağınız olumlu değişikliklerle kısa sürede kilo kaybetmenize yardımcı oluyor. Hamileler, kalp pili bulunanlar, epilepsi ve kanser hastalıklarından birine sahip değilseniz, EMS Antrenman kısa sürede etkili sonuçlar almanızı sağlıyor.

EMS Antrenman Ne Kadar İşe Yarar?
EMS Antrenman Ne Kadar İşe Yarar?

EMS Antrenmanın Faydaları;

1. Derin Kas Gruplarını Çalıştırır…

Merkezi sinir sistemimiz kas hareketlerimizi yönlendirebilmek için beyinden bedene gelen elektriksel uyarıları kullanmaktadır. EMS Antrenmanda bu doğal akımları değerlendirerek, en derin kas gruplarını harekete geçirmek için kullanmaktadır. Normal antrenmanlarda belirli kas gruplarını çalıştırırken, EMS Antrenmanda çalıştıramadığınız kaslarınızı da çalıştırmak mümkündür.

2. Kısa Sürede Daha Fazla Etki…

Standart antrenmanlarda olduğu gibi uzun zamanlar harcamanıza gerek yoktur. EMS Antrenmanı, haftada sadece 2 gün yapmanız yeterli olacaktır. Üstelik günde sadece 27 dakika uygulayacağınız EMS Antrenman beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. 27 dakika uygulayacağınız EMS Antrenman, klasik bir antrenmanda 4 – 6 saat yapacağınız bir çalışmaya eşdeğer olacaktır. Bu kısa süre içerisinde 3000 kcal yakabileceksiniz.

3. Gözle Görünen Hızlı Gelişme Sağlar…

Klasik bir antrenmanda olduğu gibi vücudunuzdaki gelişmeler için 6 – 12 ay kadar zaman almayacaktır. EMS Antrenman yapanlar hedeflerine, bedensel yapınıza göre değişkenlik gösterse de ortalama birkaç ay içinde ulaşabilecektir. Özellikler kadınların tercihlerinden olan EMS Antrenman ile selülit, yağlanma ve sıkılaşma konularında da oldukça başarılı bir çalışmadır.

4. Sakatlanma Riskini Ortadan Kaldırır…

Özellikle vücut gelişme antrenmanlarında fazla ağır yükler kaldırırken ya da farklı alanlarda antrenman yaparken, çeşitli sebeplerden dolayı bir takım spor sakatlanmaları yaşanabiliyor. Oysa EMS Antrenman yapanlarda bu risk tamamen ortadan kalkıyor.

5. Fıtık Hastalıklarının Tedavisinde Etkilidir…

EMS Antrenman, aslında uzun zamanlardan beri fizik tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Boyun ya da bel fıtığı gibi sağlık sorunu yaşayanların tedavisinde EMS Antrenman oldukça etkili sonuçlar meydana getirir. EMS Antrenmanı yapıyorsanız kısa sürede kilo vermenizin yanı sıra bel ve boyundaki ağrılarında sıkılaşma sağlığından da faydalı bir seçenektir.

EMS Antrenmanın Faydaları
EMS Antrenmanın Faydaları

EMS Antrenmanda Bilmeniz Gerekenler;

• Kişinin beden yapısına göre farklılıklar gösterse de, düzenli uygulanan ve diyet ile desteklenen bir EMS Antrenmanı, 6 ya da 10 seans gibi kısa bir sürede etkili olacaktır.
• EMS Antrenmanı; vücuttaki kas kütlesinin artmasına, hızlı ve pratik bir şekilde kilo vermenize, daha güçlü bir vücuda ve düz bir duruşa yardımcı olur.
• EMS Antrenmanı, kısa sürede yüksek yoğunluklu bir çalışma olduğundan yağ yakımında oldukça etkilidir. Aynı zamanda kas gelişimine de katkıda bulunur.
• EMS Antrenmanında kullanılan küçük elektrik sinyallerinin, vücudunuza herhangi bir zararı olmadığını da bilmenizi isteriz.
• Normal antrenmanlarda olduğu gibi EMS Antrenmanda da beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekir. EMS Antrenmanı sonrasında yağ tüketiminden kaçınmanız gerekiyor. Uygulama sonrasın 3/1 oranında karbonhidrat ve protein almanız gerektiğinden, mutlaka öğünlerinize eklemelisiniz.
• Özel kıyafet giyilerek yapılan ve bu giysiler genellikler kişiye özel tasarlanan EMS Antrenman, mutlaka uzman bir antrenör ile birlikte yapılmalıdır.

EMS Antrenmanda Bilmeniz Gerekenler
EMS Antrenmanda Bilmeniz Gerekenler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir