Burcunuza Uygun Antrenman Programı

Her pazartesi spora başlıyor ancak iki gün sonra vazgeçiyorsanız, belki de kişiliğinize uygun bir spor seçemediğiniz için devam edemiyor olabilirsiniz. Fiziksel özelliklerinizin yanı sıra size en uygun çalışmayı öğrenmek için burcunuzdan yardım alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Karakteriniz; spor, alışveriş ve sosyal alanlardaki seçimlerinizi etkilemektedir. Uygulama yaparken keyif alabileceğiniz antrenmanları tercih etmeniz, sporunuza düzenli ve istikrarlı bir şekilde devam etmenizde etkili olacaktır.

Karakter özellikleri göz önünde tutularak, 12 farklı burca özel hazırlanan antrenman seçeneklerini sizler için araştırdık. Burcunuza en uygun fitness çalışmalarını yaparak, spordaki performans ve verimliliğinizi de arttırabilirsiniz.

Burcunuza Uygun Antrenman Programı
Burcunuza Uygun Antrenman Programı

12 Burca Özel İdeal Spor Önerileri;

  1. Koç Burcu: Cesur, maceraperest ve rekabetçi bir karaktere sahip olan koç burçlarının, her zaman harcayacak fazla enerjileri vardır. Kaya tırmanışı, bisiklete binme ve dikey bisiklet egzersizleri koç burcu için en ideal aktivitelerdir.
  2. Boğa Burcu: Uyumlu, dengeleyici ve güvenilir bir karaktere sahip olan boğa burçları, düzenli egzersiz yapma konusunda pek başarılı ve iradeli sayılmazlar. Boğa burçlarına en uygun aktiviteler ise tibet yogası ve doğada boot camp olduğu belirlenmiştir.
  3. İkizler Burcu: Entelektüel yapıları ve neşeli kişilikleri ile dikkat çeken ikizler burcu insanları, zihinleri ile spora katılabilecek aktiviteleri tercih etmeleri gerekiyor. Pilates, tai chi ya da düşük tempolu yürüyüşler ikizler burcu bireyleri için en ideal seçeneklerdir.
  4. Yengeç Burcu: Ailelerine düşkünlükleri ile bilinen yengeç burçları, hassas ve nostaljik kişilerdir. Yoga, peloton ve pilates yengeç burcu bireyleri için en verimli çalışmalar olacaktır.
  5. Aslan Burcu: Eğlenceli, canlı ve sıcak kalpli olan aslan burçları, ilgi odağı olmayı da severler. Bu nedenle kendilerine başka insanları hayran bırakmak için zumba, latino ve salsa dansları ile egzersiz yapabilirler.
  6. Başak Burcu: Yanlışları doğrulamayı ve düzenli olmayı seven başak burcu bireyleri, bilinmeyenlerden korkan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle konuya hakim oldukları ve bildikleri şeyleri yapmayı severler. Karın egzersizleri, doğa yürüyüşleri gibi çalışmalar, başak burçları için ideal çalışmalardandır.
12 Burca Özel İdeal Spor Önerileri
12 Burca Özel İdeal Spor Önerileri
  1. Terazi Burcu: Denge bilinçleri bulunan terazi burçları, işbirliğini ve zarafeti ön planda tutarlar. Bar çalışmaları, bale egzersizleri, jimlastik gibi aktiviteler terazi burçlarının keyifle yapacağı egzersizler arasındadır.
  2. Akrep Burcu: Yaşamı ve yaşamayı seven akrep burçları, canlandırıcı aktiviteleri tercih ederler. Kurnaz ve tutkulu kişiliklerini ön plana çıkartacak boks, crossfit ya da su sporları yapmak, akrep burcu kişilerin keyif alarak yapacakları sporlar arasında bulunuyor.
  3. Yay Burcu: En iyi atletlerin yay burcundan çıktığını hatırlatarak başlayalım. Yüksek dayanıklılığa sahip yay burcu insanları, seyahat sever ve iyimser ruhları ile tanınıyor. Fusion dersleri, binicilik ve tempolu yürüyüşler yay burcu insanlarının en fazla verim alabileceği sporlar arasındadır.
  4. Oğlak Burcu: Sabırlı, dayanıklı, disiplinli ve kurnaz bir kişiliğe sahip olan oğlak burçları, her zaman yaptıkları işin en iyisini yapmaya odaklanırlar. Pratik hedefler ile akılcı düşünebilen oğlak burçları için en ideal egzersizler; ağırlık antrenmanları ve tüm vücut çalışmalarıdır.
  5. Kova Burcu: Takım çalışmasını seven ve grupsal aktivitelerde başarı sağlayan kova burçları, farklı olma arzusuna sahip olan kişilerdir. Grup fitness dersleri, doğa yürüyüşleri, yunuslar ile sıra dışı yüzme çalışmaları ve capoeira gibi çalışmalar kova burcu için en yararlı çalışmalardır.
  6. Balık Burcu: Empati özelliği gelişmiş ve dost canlısı olan balık burcu insanları, su ile ilgili sporlarda kendilerini çok daha verimli hissederler. Dans, yüzme ve diğer su sporları balık burçları için en ideal sporlardandır.
Burçlar ve Sporlar
Burçlar ve Sporlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir