BİR BAŞARI HİKAYESİ; BEN FRANCİS…

BEN FRANCİS…

Kısa sürede ve genç yaşında elde ettiği büyük başarılar ile adını dünyaya duyurmayı başaran Ben Francis, cesareti ile ilham kaynağı oluyor.

Henüz 26 yaşında ve 100 milyon pound değerinde bir şirkete sahip… Başarısını işine olan sevgisi ve azmine borçlu olan Ben Francis; daha 19 yaşındayken Gymshark isimli şirketini kurdu. Asıl başarı öyküsü bundan sonra başlayan Ben Francis; şirketinin devamlılığını sağlamak adına, tabir yerinde ise gecesini gündüzüne kattı ve asla vazgeçmedi. Bu durum iki yıl böyle devam etti.

İngiltere’ de yaşayan Francis; üniversite öğrencisi iken kurduğu şirketinin devamlılığını sağlamak için gündüzleri Aston Üniversitesi’ndeki derslerine katılıp, akşamları Pizza Hut firmasında çalışarak evlere pizza dağıtımı yapıyordu. Pizza teslimatı yaparken bir taraftan da gelen maillerini cevaplamaya çalışan Francis, gece evine gittiğinde ise web sitesini düzenleyerek, yeni ürünler tasarlamaya devam ediyordu.

Öncesinde araç plaka levhası satışı ile ticarete atıldı. Ardından, kaliteli ve güçlü sosyal medya hesaplarından fitness hakkındaki bilgilerini paylaşarak ilerleyen Ben Francis, vücut geliştirme trendleri üzerinde paylaşımlarda bulunuyordu. Iphone markası için tasarladığı iki farklı uygulamayı piyasaya sürerek, bu sayede 10 bin dolar kazanmayı başardı.

Gymshark

Fitness’ a olan ilgisi nedeniyle internet üzerinden gıda takviyeleri, vitaminler satarak yoluna devam etti. Daha yüksek kar marjına sahip olmak için farklı seçenekleri değerlendirmeye başlamıştı ki; inandığı bir girişimcilik fikrinin peşinden gitmeye karar verdi.

Fitness ile yakından ilgilenen Ben Francis; sporda kullanmak için kendisinin aradığı türden kıyafetleri hiçbir yerde bulamadığını fark ettiğinde, bunun değerlendirebileceği bir girişimcilik fırsatı olduğunu düşündü, inandı ve peşinden gitti.

Erkek kardeşi ve bir grup arkadaşının desteğini alarak, ebeveynlerinin yaşadığı evin garajında üretim yapmaya başladı. Dikimhaneye çevirdiği garaja, sadece bir dikiş makinesi ve ekran yazıcısı alarak işe koyuldu. Büyük annesinin perde diktiğini ve dikişi ondan öğrendiğini belirten Ben Francis, herkesin görmediğini görerek; kaslı vücuda sahip erkekler yerine genç sıska erkekleri hedef kitle olarak gördü.

Youtube ve Instagram gibi global sosyal medya platformlarında, ürünlerini insanlara tanıtmayı başardı. Alanında isim yapan ünlü vücut geliştirme sporcularına ücretsiz ürünler dikip göndererek, kısa sürede popülaritesini arttırdı.

6 yıl gibi kısa bir süre içerisinde İngiltere’nin en hızlı büyüyen spor giyim markalarından biri olan Gymshark; kurucusu Ben Francis’ in bile hayal ettiğinden fazla ciroya ulaştı. Her yıl katlanarak artan satışları ile 1,2 milyondan fazla müşteriye sahip dev bir şirket olmayı başardı. Markanın farklı dünya ülkelerinde düzenlediği fitness etkinliklerine bile bugün yüzlerce kişi katılıyor.

Ben Francis

Gymshark şirketi bugün; Under Armour ve Nike gibi evrensel spor markaları ile rekabet edebilecek kapasiteye sahip. 400’ den fazla çalışanı bulunan şirket, Solihull’ da bulunan merkezinden 180 farklı ülkeye satış yapıyor. İlerleyen dönemde Kuzey Amerika’yı hedef alacaklarını açıklayan Ben Francis, halihazırda satışlarının %40’ının ABD’ den geldiğini belirtiyor. Sosyal medya Influencer’ larıyla çalışarak şirketinin bilinirliğini arttıran Francis, bunun çok önemli bir adım olduğunu da özellikle vurguluyor.

Bugün Ben Francis; henüz 26 yaşında olmasına rağmen azmi ve girişimci ruhu ile dünyaya örnek olacak niteliklere sahip bir iş adamı olmasının yanı sıra 130 milyon dolarlık bir spor giyim firmasının da sahibi… Esas başarı; yaptığınız işi sevmekten ve inanmaktan geçiyor.

Başarılar asla tesadüf değildir ve kendiliğinden sizi bulmaz. Yaptığınız iş her ne olursa olsun inanarak, aşkla, isteyerek;  vazgeçmeden ve azimle yapmanız halinde ancak başarılı olabileceğinizi de hatırlatalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir