Korayspor Blog

BEDENİMİZDE BULUNAN AĞRI KESME NOKTALARI

Gün içerisinde yaşanan stres başta olmak üzere pek çok çeşitli sebepten dolayı bazı ağrılar yaşanabiliyor. Birbirine bağlı pek çok sinirden oluşan insan bedeninde bulunan bazı noktaların uyarılması ile bu ağrılara son vermek mümkün.

Çin’de uygulanan baskı ile tedavi tekniği olan akupresür ile ağrılar son buluyor. İlk olarak 5000 yıl öncesinde, Çin’de uygulanmaya başlanan eski bir tedavi yöntemi olan akupresür; bedeni detoks etmek, yüz ve sırt kaslarını yumuşatmak ile ağrıyı hafifletmek amacı ile yapılıyor.

Gergin kasların rahatlaması, kan dolaşımının artması, vücuttaki ağrıların son bulması için akupresür noktalarını bilmek ve bu bölgelere baskı uygulamak gerekiyor. Ayrıca bu uygulama ile ruhsal dengesizliklerinde önüne geçildiğini belirtmek isteriz.

Uzun senelerdir Çin’de uygulanan bu tedavi yöntemi, günümüzde dünyanın pek çok ülkesi tarafından bilinmekte ve uygulanmadık. Küçük müdahaleler ile ilaç kullanmadan, vücuttaki sağlık sorunlarının giderilmesi amacı ile uygulanmaktadır.

Akupresür Noktaları Hangileridir?

Çin Tıbbında bu tarif edilen baskı uygulanan bu akupunktur noktaların isimleri ise şöyledir; baş ağrısı için Yindang noktası, sırt ağrısı için Ling Gu noktası, diş ağrısı için Hukou ve Xiaguan noktaları, omuz ağrısı için Jianjing noktası, kalp ağrısı için Neiguan noktası, adet sancısı için Taichong noktası olarak bilinmektedir.