Korayspor Blog

BALIĞI SAĞLIKLI PİŞİRME TEKNİKLERİNİ KEŞFEDİN…

Uzmanlar tarafından sıkça düzenli tüketilmesi gerektiği vurgulanan balık, sağlığa pek çok yararı olan bir gıda. Düzenli ve sağlıklı bir şekilde balık tüketmek; kalp krizinden, depresyona kadar birçok sağlık sorununun önüne geçebiliyor.

Genellikle haftada 1 ya da 2 öğün tüketilmesi tavsiye edilen balığı, pişirme tekniği oldukça önemlidir. Balığın doğal bileşenlerini değiştirebildiğinden, sağlıklı yöntemlerin tercih edilmesi gerekiyor. Balığın çeşidi, yağlı ya da yağsız oluşu da pişirme şekli için önem taşıyor.

İçerisinde sağlıklı yağlar barından balık çeşitleri, yağsız olanlara kıyasla daha sağlıklıdır. Omega 3 yağ asitleri ve D vitamini gibi değerleri de içerisinde barındıran balık, özellikle ilerleyen yaşlarda meydana gelen beyin işlevselliğinin gerilemesi gibi durumlarında yavaşlamasına neden olmaktadır.

Yağsız grupta yer alan balık çeşitleri de sağlığımız için faydalıdır. Kalp hastalıklarına karşı yararlı olmasının yanı sıra metabolik rahatsızlıkları da en az indirebilmektedirler. Yağlı ve yağsız balıkların tamamının besleyici ve protein bakımından zengin olduklarını da belirtelim.

Balık Pişirme Yöntemleri ve Oluşturduğu Etkiler;