Korayspor Blog

ANTRENMAN ÇANTASINDA NELER OLMALI?

ANTRENMAN ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Antrenmanlarınızı spor salonunda yapmayı tercih ediyorsanız, egzersiz öncesi ve sonrası için yanınızda bulundurmanız gereken bazı malzemeler vardır. Spor çantanızda bulunduracağınız pek çok önemli gereç vardır ki; hem işinizi kolaylaştıracak, hem de sağlığınızı korumanız açısından yarar sağlayacaktır.

Özellikle spora yeni başlayanların, karmaşaya neden olan “Spor çantasında ne olmalı?” sorusu değişik cevapları da beraberinde getiriyor. Herkesin öncelik sırası ve tercihleri farklı olsa da, mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken materyaller olduğu da bir gerçek.

Antrenman Çantasında Olması Gerekenler

Antrenman Çantasında Bulunması Gerekenler;

Esnek ve Rahat Spor Kıyafetleri
Çantanızda Sağlıklı Atıştırmalıklar Bulundurun

Antrenman Çantasındaki Atıştırmalıklar…

Tok bir mide ile antrenman ne kadar zor ise boş mide ile de bir o kadar zordur. Açken antrenman yapmanız her şey bir kenara, enerjinizin kısa sürede tükenmesine neden olacaktır. Performansınızı ve verimliliğinizi arttırmak için antrenmandan en az 1,5 -2 saat önce beslenmeye son vermelisiniz.

Ancak açsanız bu şekilde antrenmana başlamak yerine çantanızda bulunduracağınız hafif ve sağlıklı atıştırmalıklar yardımınıza koşacaktır. Gofret bar, kuru yemiş, protein tozu ya da ufak bir çikolata çantanızda bulundurmanızı öneriyoruz.