30 Günlük Mekik Programı

Egzersiz programlarının neredeyse tamamında yer verilen mekik çekme çalışması, özellikle abdominal dediğimiz bölgede etkili sonuçlar meydana getirir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve düzenli uygulama sonrasında mükemmel sonuçlar almanızı sağlayan mekik egzersizi ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

En basitten başlamanız ve giderek zorluk derecesini ve sayısını arttırmanız gereken mekik çekme egzersizi, hızlı sonuçlar elde etmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir çalışma türüdür. Ancak bilmeniz gerekir ki, bu çalışma esnasında belinize fazlaca yük binmektedir.

Bel fıtığı sorununuz varsa ya da sık bel ağrısı yaşıyorsanız, 30 günlük mekik programına başlamadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyoruz. 30 günlük mekik çekme programını düzenli bir şekilde uygular ve beslenmenize özen gösterirseniz, kısa sürede etkili sonuçlara ulaşacağınızı hemen müjdeleyelim…

30 Günlük Mekik Programı
30 Günlük Mekik Programı

1 Aylık Mekik Egzersizi Programı

Mekik çekme egzersizi için öncelikle sırt üstü olacak şekilde, mümkünse spor mat üzerine yere uzanın. Ellerinizi başınızın üzerine koyun ve ayaklarınızın yere düz bir şekilde bastığından emin olun. Dizlerinizi bükmeyi ve bel kemiğinizi gergin tutmayı unutmayın.

Karın kaslarınızı sıkarak, pozisyonu bozmadan vücudunuzun yalnızca üst kısmını yerden kaldırın. Yukarı kalkarken nefes verin ve ilk pozisyona geri dönerken nefes alın. Bu şekilde çok daha kolay çalışma yapabileceksiniz.

İlk gün 30 kere mekik çekerek başlangıç yapmalısınız. Başlangıçta karın kaslarınızda ağrı hissetmemek için düşük dozda çalışma yapmalısınız. Zamanla karın kaslarınız güçleneceğinden, günden güne bu sayıyı arttırmanız gerekiyor.

2.gün 75 kere mekik çekin. 3.gün 120 mekik çekmeli, 4.gün yeniden 50 mekiğe geri dönmelisiniz. 5.gün ise karın kaslarınızı dinlenme zamanı geldiğinden bugünü boş geçmeli ve dinlenme günü olarak belirlemelisiniz.

6.gün 100 mekikle biraz karın kaslarını zorlamalısınız. 7.gün 50 mekik çekmeli, 8.gün 45 kere mekik çekmelisiniz. 9.günde 60 mekik çekmeli ve bir sonraki 10.gün yeniden karın kaslarınızın dinlenmesini sağlamak için ara vermeli dinlenme günü yapmalısınız.

Dinlenen karın kaslarınız artık daha güçlü olduğundan 11.gün 60 mekik, 12. Gün 95 mekik, 13.gün 45 mekik çekmeli, 14.gün yeniden 70 kere mekik çalışarak 15.günü dinlenme günü olarak belirlemeli ve kaslarınıza zaman tanımalısınız.

16.gün biraz dozu arttırıyor ve 125 mekikle çalışıyoruz. 17.gün 40 mekik çekmeli, 18.gün 100 mekik çekmeli, 19.gün 75 kez mekik çekmelisiniz. 20.günü yeniden boş geçerek dinleme günü olarak belirlemelisiniz.

Giderek güçlenen kasları şaşırtmaya devam etmek için 21.gün 90 mekik ile başlayın. 22.gün 75 mekik çekin. 23.gün 80 kez mekik çekmeli, 24.gün zorlanmak için 100 kere mekik çekmelisiniz. 25.günü yine dinlenme günü olarak belirleyin ve o gün ara verin.

26.gün 80 kez mekik çekerek programa devam ediyoruz. 27.gün 50 mekik çekmeli, 28.gün 130 mekik çekmeli, 29.gün 95 mekik çekmeli ve 30.günü yine dinlenme günü olarak belirleyerek ara vermelisiniz. 31.gün programın son günü olduğundan maksimum düzeyde 150 kez mekik çekerek kapanışı yapıyoruz. Artık çok daha güçlü ve etkili karın kaslarına sahipsiniz.

1 Aylık Mekik Programı
1 Aylık Mekik Programı

Mekik Çekme Egzersizinin Yararları;

• Karın, kalça ve bacak kaslarını aktif bir şekilde çalıştırdığından bu kasların güçlenmesini sağlar.

• Karın kaslarınızın daha atletik görünmesinin yanı sıra daha fazla kalori harcamanıza yardımcı olur.

• Düzenli mekik çekmek, bedenin genel olarak güçlenmesinde oldukça etkili bir yöntemdir.

• Vücut yapısına ve vücut yağ oranına göre değişkenlik gösterse de ortalama 2 ya da 3 ay gibi kısa bir süre içerinde gözle görünen sonuçlar elde etmenizi sağlar.

• Vücut geneline kilo verdirmeyen mekik egzersizi, bölgesel incelme isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir çalışmadır.

• İnce bir bele sahip olmanın yanı sıra düzgün bir karın istiyorsanız, egzersiz programınıza mekik egzersizini eklemeyi unutmamalısınız.

Mekik Çekme Egzersizinin Yararları
Mekik Çekme Egzersizinin Yararları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir