Korayspor Blog

100 Kalorilik Kuruyemiş Miktarları

100 Kalorilik Kuruyemiş Miktarları

Kuruyemişler, çeşitli türleri olan küçük, kuru ve genellikle kabuklu meyveler veya tohumlardır diyebiliriz. Kuruyemişler; protein, yağ, karbonhidrat, mineral, vitamin ve diğer besin öğeleri açısından zengin olabilirler. Fındık ve ceviz gibi kuruyemişler yüksek oranda protein içerirken, badem ve ceviz gibi kuruyemişler yağ içeriği yüksek olabilir.

Kuruyemişler aynı zamanda, B grubu vitaminleri, demir, çinko, magnezyum ve potasyum gibi mineraller içerebilirler. Ancak, kuruyemişlerin içeriği bazı faktörlere göre değişebilir. Kurutulmuş meyvelerin içeriği, meyvenin türüne, büyüklüğüne, pişirme yöntemine ve işleme şekline göre değişebilir.

Ayrıca, kuruyemişlerin içinde bulunan yağ miktarı da önemli bir faktördür ve bazı kuruyemişler yüksek oranda doymuş yağ içerebilmektedir. Bu nedenle düzenli olarak tüketilirken dikkat edilmesi gereken bir besinler olduğunun da altını çizmekte yarar vardır.

Kuruyemiş Miktarları

100 Kaloriye Denk Gelen Kuruyemiş Oranları;

Kuruyemişler hem içerdikleri kalori, hem de besin değerleri açısından farklılık gösterebilirler. Bunun için 100 kaloriyi aşmak istemiyorsanız, hangi kuruyemişten, ne kadar tüketmeniz gerektiğini sizler için araştırdık.

100 Kalorilik Kuruyemiş Miktarları
Kuruyemiş Kalorileri