Korayspor Blog

YÜZ YOGASI İLE GENÇ KALMAK MÜMKÜN MÜ?

Her yaşın ayrı bir güzelliği olsa da, ilerleyen yaşlarda oluşan cilt kırışıkları zamanla sorun oluşturabiliyor. Ciltteki kan akışını hızlandırarak, daha taze ve canlı görünen bir cilt için düzenli olarak yüz yogası yapılmasını öneren uzmanlar, genç yaşta başlanan yüz yogası yapmanın da yaşlanma belirtilerini önlediği görüşünde hemfikirler.

Anavatanı Uzakdoğu olan yüz yogası ile belirli hareketlerin düzenli olarak uygulanmasının antiaging etkisi yarattığını belirtiliyor. Yüzdeki kasları zorlayarak, kasların gelişimine karşı tetikleyici bir çalışmadır. Mimik yapmamıza yardımcı olan yüz kaslarının fazla kullanılması da, erken kırışıkların oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bilinçli ve kontrollü çalışmalar yapmak gerekir.

Yoganın, zihin ve beden ile bir bütün olarak yapıldığını atlamamak gerekir. Hem cildinizi, hem de ruhunuzu gençleştiren yüz yogası, cilt yapısının iyileştirilmesi için uygulanan son zamanlarda giderek popüler olmaya başlayan bir egzersizdir. Yüz yogası ile yüzümüzde bulunan ve pek çoğunu günlük yaşamda aktif olarak kullanmadığımız, yaklaşık olarak 40 adet kası çalıştırmaya yarıyor.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde yalnızca 15 dakikanızı kendinize ayırarak uygulayabileceğiniz yüz yogası ile kısa zamanda kırışıklıklarınızdan kurtulmanız mümkün. Yüz yogasının en etkili ve en çok uygulanan 5 egzersizi;

Yüz Yogası Neler Kazandırır?

  1. Yüz yogası ile cilt görünümündeki bozukluklar dengelenir,
  2. Daha estetik ve daha dolgun bir görünüm sağlar,
  3. Alt yanakta ve çevresinde oluşan sarkmaları düzeltir,
  4. Yüz yogası ile kan dolaşımı hızlandırılır,
  5. Estetik operasyona gerek kalmaz, acısız ve maliyetsiz bir yöntem uygularsınız,
  6. Cilt hücrelerini yenilediğinden, yeni ve canlı bir cilt sağlar,
  7. Düzenli yapılması sayesinde yüzde zayıflama ve orantılı bir görünüm oluşturur,
  8. Kısa süreliğine yapar ve bırakırsanız, yüz kaslarınızı yoracaktır. Bu nedenle başladığınızda sabırlı olmalısınız ve devam etmelisiniz.