Korayspor Blog

YAĞ YÜZDENİZİ AZALTMAK İÇİN TAVSİYELER

YAĞ YÜZDENİZİ AZALTMAK İÇİN TAVSİYELER

Belirgin ve etkili kaslara sahip, formda bir görünüm istiyorsanız; biraz çabalamanız gerekiyor. Uzun ve istikrarlı bir yola girdiğinizi bilmenizde yarar var. Vücut ağırlığı ile yağ oranı birbirinden tamamen farklı olgulardır ki; vücut yağ ve kas oranınızın da dengede olması gerekir. Vücut yağ oranı % 10 ve altında olması gerekir ki, kaslarınız gözle görünür belirgin bir hale gelebilsin.

O halde her şeyden önce, vücudumuzdaki yağ oranını en aza indirmek ile işe başlamalıyız. Aksatmadan düzenli spor yapmak başta olmak üzere; uyku düzeninden, içilen su miktarına kadar hayatımıza çeki düzen vermemiz gerekiyor. Özellikle beslenme konusunda oldukça dikkatli davranmalı, yağ yakan besinleri tercih etmeye özen göstermeliyiz.

Yağ Yüzdesini Azaltmak için Tavsiyeler

Yağ Oranını Azaltmaya Yardımcı Öneriler;

Yağ Oranını Azaltan Öneriler
Yağ Yakamaya Yardımcı Yöntemler

Yağ Yakımını Hızlandıracak Antrenman Nasıl Olmalı?

Sağlıklı yaşamak ve yaşam kalitemizi yükseltmek adına, spor yapmamız gerektiğini artık biliyoruz. Amaca yönelik olarak egzersiz planladığımızı düşünürsek, en hızlı şekilde yağ yakmaya yardımcı olan bir antrenman programı hazırlamalıyız.

Ağırlık antrenmanlarını programınıza dahil etmezseniz; vereceğiniz kilonun kas kütlesinden gitmesi gibi büyük bir yanlışa düşmüş olursunuz. Oysa hedefimiz, hızlı bir şekilde yağ oranını azaltmak olmalıdır. Yeni başlayanlardansanız; squat ve deadlift gibi egzersizleri tercih edebilirsiniz.

Haftada 2-3 gün ağırlık çalışması yaparak, kas hacminin artmasını sağlayabilirsiniz. Geniş kas kütlesine sahip olduğunuzda, daha fazla enerjiye gereksinim duyacağınızı unutmamalısınız. Bu durum, metabolizma hızınızın da olumlu yönde etkileyecektir. Kısa sürede etkili sonuçlar için ağırlık antrenmanlarına öncelik vermelisiniz.

Yağ Yakımını Hızlandıran Antrenmanlar