YAĞ YAKAN MEYVELER

yağ yakan meyveler

Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız; Hızlı ve kolay yolları tercih etmek yerine, beslenmenin önemli kurallarını öğrenmek ile işe başlayabilirsiniz. Kilo verme sürecini hızlandırmak için bazı beslenme tüyolarını bilmeniz gerekir.

Bol su içmek, düzenli egzersiz yapmak, kaliteli uyku gibi birkaç temel noktanın yanı sıra beslenmenin püf noktaları ile kanıtlanmış sağlıklı bilgileri uygulayabilirsiniz. Metabolizma hızını arttıran, yağ yakmaya yardımcı besinlerden destek alabilirsiniz.

Hem ara öğünlerde, hem de tatlı krizlerinde imdadımıza yetişen meyveler içerisinde, yağ yakan yapıda bulunanlar tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Yağ Yakan Meyveler

Yağ Yakmaya Yardımcı Meyve Seçenekleri;

1. Karpuz (1 dilimi 46 Kcal): Karpuz, içerisinde yüksek oranda su bulundurduğundan ve kısa sürede tokluk hissi veren bir meyve olduğundan diyetlerde sıklıkla tercih ediliyor. Tatlı krizlerine de iyi gelen karpuz, kontrollü yenildiği zaman yağ yakmaya yardımcı meyveler arasında yer alıyor.

2. Greyfurt (1 adet 100 Kcal): İçerisinde bulundurduğu enzimler sayesinde vücutta bulunan şekeri parçalayabilen Greyfurt, yağ yakmaya da destek olan turunçgiller arasında yer alıyor. Ayrıca yemeklerinize ekleyeceğiniz greyfurt esası da iştahınızın kapanmasına yardımcı olacaktır.

3. Portakal (1 adet 62 Kcal): Lif ve su oranı oldukça yüksek olan portakal, lezzetli tadıyla da oldukça beğeni alıyor. Yağ yakmaya da yardımcı olan portakal, posalı yapısı ile uzun süre tok tutmaya yardımcı oluyor. Üstelik vücudumuzun sıvı dengesini de koruduğundan, diyetlerde tercih sebebi oluyor.

4. Ananas (1 dilimi 40 Kcal): İçerisinde bulundurduğu bromelain ile ananas, düzenli tüketilmesi halinde ödem atmaya ve yağ yakmaya yardımcı bir meyvedir. Ananas şeker bulundurduğundan, tüketirken kontrollü olmak gerekir.

5. Nar (1 adet 133 Kcal): İştahı azaltması ile bilinen Nar, toksinlerin atılmasına da yardımcı olan bir meyvedir. Tam bir antioksidan deposu diyebileceğimiz nar, lif ve su bakımından da oldukça zengindir. Diyetlerde sıkça kullanılan Nar, düşük kalorisi ile tercih edilen meyveler arasında yer alıyor.

6. Elma (1 adet 52 Kcal): Sindirim sistemini doğrudan etkileyen elma, açlık hissini bastırmaya da yardımcı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini de güçlendiren elma, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

7. Kivi (1 adet 61 Kcal): Kalp ve kas sağlığını koruyan Kivi, içerisinde bulundurduğu yüksek lif oranı ile bağırsak ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Vitamin ve mineral desteği de sağlayan kivi, antioksidan içeriği ile de en çok tercih edilen yağ yakıcı meyveler arasında yer alıyor. Ayrıca kolestrolü düşürücü etkisi olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Yağ Yakmaya Destek Olan Meyveler

8. Ahududu (1 kase 64 Kcal): Kalorisi oldukça düşük olan ahududu, sindirilemeyen lifli yapısı ile de tok tutmayı sağlıyor. Yağ yakan meyveler listesinde bulunan ahududu, antioksidan özelliği nedeniyle de tercih ediliyor.

9. Hindistan Cevizi (1 porsiyon 90 Kcal): Karaciğer metabolizma hızını %30 arttıran Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı oluyor. Elektrolitler açısından da zengin bir yapısı bulunan Hindistan cevizi, uzun süre midede kalabildiğinden tok tutmaya yardımcı olur.

10. Kavun (1 porsiyon 50 Kcal): Hormonların dengelenmesine yardımcı olan kavun, yüksek posalı yapısı ile uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor. Kan şekerinin düşmesini de önleyen kavun, aynı zamanda yağ yakmaya yardımcı meyveler arasındadır.

11. Şeftali (1 adet 98 Kcal): Bağırsak ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etki yaratan Şeftali, birçok diyet listesinde yer alıyor. İçerisindeki lif ve antioksidan nedeniyle yağ yakmaya katkı sağlayan şeftali kilo vermeye yardımcı meyvelerden. Ancak şeker oranı nedeniyle bilinçli tüketilmesi gerekmektedir.

Hızlı Kilo Verdiren Meyveler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir