Korayspor Blog

SQUAT NASIL YAPILIR?

SQUAT NASIL YAPILIR

Fitness dünyasının en vazgeçilmez egzersizi haline gelen Squat; ağırlıklı olarak ön bacakları, arka bacakları ve kalçayı çalıştırmaktadır. Güçlü bacak kaslarına, yuvarlak bir kalçaya, dümdüz bir sırt duruşuna sahip olmak istiyorsanız Squat egzersizini düzenli olarak yapmanızı öneriyoruz.

Herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan, kolaylıkla yapacağınız Squat; hızlı kalori yakmanıza ve sıkılaşmış, şekilli bir vücuda kavuşmanızı sağlayacaktır. Türkçe anlamı “çömelme” olan Squat egzersizi, en çok tercih edilen fitness hareketleri arasında yer alıyor.

Squat egzersizi; Bacak ve kalça kaslarınızın beraberinde pasif olarak da bel, baldır, karın ve sırt kaslarını da çalıştırmaktadır. Pek çok Squat çeşidi var olduğundan, bazı Squat egzersizlerinde dumbell ve ağırlık barları kullanılarak, zorlu derecesi de arttırılmaktadır.

Squat Nasıl Yapılır?

Doğru Squat Nasıl Yapılır?

Birden çok varyasyonu bulunan bu egzersiz, bileşke egzersizi kategorisinde yer almaktadır. Bileşke egzersizler; temel kas gruplarını çalıştırırken, ek kas gruplarına da etki etmektedirler. Bu nedenle daha fazla kalori yakmanızı da sağlarlar.

Yeni başlayanlar için en uygunu kendi vücut ağırlığınızı kullandığınız standart squattır. Tek başına bir egzersiz hareketi olmasının yanında ısınma hareketi olarak da kullanılabilir. Zamanla gelişen kaslarınızın artık etkilenmediğini fark ettiğinizde, artık ağırlıklı squat çalışmalarınızın zamanı geldiğini anlayabilirsiniz.

Squat nasıl yapılır öğrendiğimize göre; egzersizi yeterli sayıda tekrarlamanız ve düzenli olarak her gün yapmamız en verimli sonucu almamızı sağlayacaktır. Vücuttaki kas kütlesini arttırmak için zorluk derecesini giderek arttırmanız gerekmektedir.

Başlangıç seviyesinde yeteri kadar yol aldıktan sonra; Pause Squat, Jump Squat, Zercher Squat, Low Bar Squat, Çeyrek Squat, Front Squat, Pin Squat, High Bar Squat, Box Squat ve Goblet Squat alternatiflerine yönelerek, ihtiyacınıza en iyi şekilde cevap verecek bir egzersiz planı ile çalışma programınızı yenilemelisiniz.

Doğru Squat Teknikleri

Squat Sırasında En Sık Yapılan Yanlışlar: