Korayspor Blog

SAĞLIĞINIZI KORUMAK İÇİN GÜLÜMSEYİN!

Business situations-We made it yes

Gülmek, pozitif enerjinizi başka insanlara yaymanın en güzel yollarından biridir. Özellik yoğun tempolu ve bol stresli şehir hayatında, belki hiç farkına varmasak bile en büyük eksiğimiz; gülmek… İnsan bedeninde fiziksel ve zihinsel birçok yararı bulunan gülümsemeye hepimizin fazlası ile ihtiyaç duyduğu ise bir gerçek.

Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar; gülmenin bir alışkanlık haline getirilmesini, hatta sıkça kahkaha atılmasını tavsiye ediyorlar. Mutluluk hormonu olarak adlandırılan serotinin salgılanmasını arttırdığından gülmek ve kahkaha atmak, şeker ve tansiyonu tetikleyen kortizol hormonunun da salgılanmasını en aza indirebiliyor.

Herkese fazlasıyla yakışan gülmek, aynı zamanda psikolojik ve fiziksel anlamda dengede olmanın da bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Amerika’da Kansas Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma sonucunda; zorunlu olarak gülmeye çalışanların bile kalbinde pozitif farklıların meydana geldiği kanıtlanmıştır.

Gülmek Bize Neler Kazandırıyor?

Gülmenin ve kahkaha atmanın; sağlığımız için son derece önemli bir etken olduğunu unutmamalı, hayatın zorlukları içerisinde kendinizi güldürecek şeyler aramaktan vazgeçmemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.