Korayspor Blog

ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAYLAR

Ödem, vücutta fazladan su depolanması anlamına gelir. Akşamdan sabaha vücudunuzda meydana gelen şişmelerin sebebi ödemdir. Ödemin birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Beslenmenize dikkat etmenize rağmen, ödem oluşmasını engelleyemiyorsanız bazı bitki çaylarını tercih ederek, bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Vücutta oluşan ödem; fiziksel sorunlar oluşturabildiği gibi kişilerde mental olarak da bir takım problemleri meydana getirebiliyor. Böyle durumlarda idrar söktürücü bitki çayları ile kendinizi daha iyi hissedebileceksiniz. Vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olan bitki çaylarını ve yararlarını sizler için araştırdık.

Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları;

Ödem Atmaya Yardımcı Tavsiyeler;

  1. Tuzu azaltmaya çalışın. Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeniz, vücudunuzun su tutmasına neden olduğundan, ödem yapmasına neden olacaktır.
  2. Şekerden uzak durun. Şekerin vücutta sindirilmesi için bol miktarda suya ihtiyacı bulunur. Tükettiğiniz şeker miktarını azaltarak, ödem sorununu engelleyebilirsiniz.
  3. Öğünlerinize prebiyotik yoğurt ve kefir de ekleyerek, vücutta ödem oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
  4. Düzenli egzersiz yapın. Hızlı çalışan bir metabolizma ile daha fazla terleyebilirsiniz. Ter yolu ile vücutta biriken fazla suyu atacağınızdan, ödem problemi de yaşamayacaksınız.
  5. Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olacak, rahatlatıcı ve lenfatik masajlar yaptırarak ödem oluşmasını önleyebilirsiniz.