MOTİVASYONU ARTTIRACAK EGZERSİZ KIYAFETLERİ

Fit ve sağlıklı kalmak için düzenli egzersizi hayatımızın bir alışkanlığı haline getirmemiz gerektiğini biliyoruz. Egzersize motive olmak, performansınızı daha da arttırmaya neden olacağından modunuzu yüksek tutmaya çalışmalısınız.

Spor esnasında kullanacağınız giysi, ayakkabı, ekipman ve aksesuarlar; çalışmanızı kolaylaştırabilecek, performansınıza katkı sağlayacak tercihler olmalıdır. İçerisinde kendinizi iyi hissedeceğiniz, egzersiz esnasında sizi sıkmayacak ve hareket kontrolüne olanak tanıyan spor giyim ürünlerini tercih etmeniz gerekiyor.

Dünya markalarının her spor dalına uygun, özel amaçlar ile üretilmiş kaliteli spor giyim ve aksesuar ürünleri ile kendi motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz. Sevdiğiniz ve rahat ettiğiniz giysileri, üzerinizden hemen çıkartmak isteyeceğiniz için egzersizinizi hemen sonlandırmak zorunda hissetmeyeceksiniz.

Egzersiz Kıyafeti Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  1. Beden Seçimi: Egzersiz yaparken seçeceğiniz kıyafetlerin beden seçimi oldukça önemli bir konudur. Aldığınız kıyafetin bedeninize dar gelmemesi gerektiği gibi, bol da olmamalıdır. Hareket esnasında sizi zorlayacak, kendi bedeninize uygun olmayan ürünlerden kaçınmalısınız. Tam olarak bedeninizi saracak ancak sizi rahatsız etmeyecek darlıkta olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Üzerinizdeki giysi, hareket kabiliyetinizi kısıtlamayacak şekilde olmalıdır.
  2. Kumaş Seçimi: Spor için alacağınız kıyafetlerin, kumaş yapıları doğru malzemeler ile üretilmiş olmalıdır. Spor sırasında giysileriniz yüzünden terlemeniz, bedene yapışması gibi özellikleri performansınızı yakından etkilemektedir. Cildinizin nefes alabilmesine yardımcı olan, özel teknolojilerle teri buharlaştırma özelliğine sahip olan kıyafetleri tercih etmeniz gerekiyor. Esnek, uzun süre ter tutmayan likralı, spandex ve polyester malzemeler ile tasarlanan giysileri kullanmanız, spor esnasında oluşabilecek sorunların önüne geçmektedir.
  3. Mevsime Uygunluk: Spor kıyafetlerinizi alırken, mevsim koşullarını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Spor salonunda bile çalışma yapmanız, durumu kurtarmayacaktır. Çalışma esnasında aşırı terlediğinizi ve beden ısınızın bir hayli yükseldiğini unutmamanız gerekiyor. Sporunuzu dış mekanlarda, doğada yapıyorsanız mevsim koşullarını da dikkate alarak bu amaçla tasarlanmış ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.
  4. Teknolojik Ürünler: Egzersiz için satın alacağınız ürünlerin teknolojik özelliklerini bilmeniz ve bu doğrultuda değerlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Spor kıyafetlerinizde kullanılan yeni teknolojilerden optimum fayda sağlayabilirsiniz. Özellikle fonksiyonel aksesuarlarda, teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmaya çalışmalısınız. Fiziksel koşullarınızı tespit ederek sizi yönlendirebilecek, hedeflerinize ne kadar kaldığını size bildirebilecek, spordaki gelişiminizi takip edebilecek spor aksesuarlarını kullanmalısınız.
  5. Yansıtıcı Renkler: Geceleri spor yapma alışkanlığınız varsa ve özellikle salon dışında çalışma yapıyorsanız, dikkat çekecek renkleri tercih etmeniz daha koruyucu olacaktır. Olası kazaların oluşumunu önlemek için yansıtıcı özelliği bulunan giysi, aksesuar, çanta ve ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Fosforlu renkler giymeniz, araçların dikkatini çekeceği için güven içerisinde sporunuzu yapabileceksiniz.
  6. Su Geçirmezlik: Özellikle yağışlı havalarda, daha rahat spor yapabilmeniz için su geçirmezlik özelliği bulunan dış giyim ve ayakkabı seçeneklerini değerlendirmeniz, daha uzun süre çalışmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda mevsim koşullarının sizi olumsuz etkilemeyeceği tercihler yapmanız, performansınızı da arttırmaya yardımcı olacaktır.

Doğru Spor Ayakkabı Seçimi;

Uyguladığınız spora için özel olarak üretilmiş, dünyaca ünlü markaların teknolojik tasarımlarını değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Kadın Spor Ayakkabı ve Erkek Spor Ayakkabı modelleri içerisinde; hem zevkinize uygun şık tasarımlı, hem de ekstra konfor sunarak performansınızı yükseltebilecek pek çok alternatif bulabileceksiniz.

Spor ayakkabınızı seçerken;

  1. Ayak tipi ve yapısı,
  2. Kullanım yeri ve alanı,
  3. Nefes alabilme özelliği,
  4. Doğru numara seçimine,
  5. Taban özelliklerine,
  6. Ürüne uygun temizlik malzemelerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Adidas, Nike, Puma, Reebok gibi dünya genelinde yüksek kalitesi ve konforlu yapısı ile en çok tercih edilen, yeni Spor Ayakkabı Modellerine de mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir