Korayspor Blog

MİCELLAR SUYUN YARARLARI VE KULLANIMI

Micellar su; yıkama suyu, arıtılmış su, gliserin gibi nemlendiricilerin, temizlik ve hijyen amaçlı kullanılan bileşikler olan ile hafif yüzey aktif maddeler kullanılarak elde edilmektedir. Dermatologlar tarafından cilt sağlığı için tavsiye edilen micellar su, çok amaçlı olarak kullanılabiliyor.

Cildi nemlendirerek, yenilenmesini sağlayan micellar su, cilt temizliğinde de etkilidir. Özellikle sabahları güne başlarken kullanmanız tavsiye edilen micellar su ile daha canlı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Vücudumuz için son derece önemli olan cildimizi yumuşak, esnek ve pürüzsüz olmasına yardımcı olan micellar su, tahriş ve enfeksiyon gibi sorunları da en aza indiriyor. Ciltteki kir ve yağı temizleyebilen micellar su, gliserin içeriğine sahip olduğundan cildi nemli tutmaya yardımcı olmaktadır.

Kuru bir cilt yapısı bulunanların da rahatlıkla kullanabileceği micellar su, oldukça hafif ve daha az tahriş edici yapısı ile önerilmektedir. Üstelik içerisinde alkol de barındırmayan micellar su, deriden yağı çekmesi ile de cildi arındırmada etkilidir.

Micellar Suyun Faydaları ve Kullanım Alanları;