KUSURSUZ ANTRENMAN İÇİN İYİ BİR PARTNER BULUN…

Zihinsel, ruhsal ve bedensel olarak kendini geliştirmek, sağlıklı yaşamak ve formda kalmak isteyenlerin düzenli olarak spor yapmaları gerekiyor. Sağlıklı bir metabolizma ve zinde bir beyin için sporu hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz.

Şehir hayatının yoğun ve stresli yaşantısı içinde bazen spor yapacak enerjiyi kendimizde bulamayabiliyoruz. Özellikle böyle zamanlarda bir partner ile çalışmanın ne kadar yararlı olduğunu anlayabilirsiniz.

Sizi spora teşvik edebilecek, motivasyonunuzu yüksek tutabilecek, yapacağınız antrenman hakkında farklı görüşleri ile sizi yönlendirebilecek bilgiye sahip bir antrenman partneri bulmanız size son derece faydalı olacaktır.

Sporu yalnızca bedensel bir aktivite olarak görmemeli, aynı zamanda zihinsel bir aktivite olduğunu unutmamalısınız. İyi bir antrenman partnerinin, çalışma esnasında da performansınızı arttıracağını bilmelisiniz. Birlikte yeni çalışma şekilleri deneyebilir veya tatlı bir rekabete girerek çalışmalarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Doğru Antrenman Partneri Nasıl Olmalıdır?

  • Hedefleriniz Aynı Olmalı… Spor yapan bireyler farklı amaçları esas alarak çalışmalar yaparlar. Bazıları sadece ideal kilosunu korumaya çalışırken, bazıları hızlıca kilo vermek ister, bazıları kas kütlesini arttırmayı hedefler. Durum böyle olunca sizinle aynı amaç güden bir partner bulmanız en uygun seçim olacaktır. Böylece aynı egzersizler ile çalışabilecek, birbirinizi daha iyi anlayabileceksiniz.
  • Size Yol Gösterir… Sizden önce de spor ile ilgilenen bir partneriniz olursa, acemisi olduğunuz bazı konularda size deneyimleri ile yol gösterebilir. Örneğin yapacağınız spora en uygun spor giyim ya da spor ayakkabı gibi konularda tecrübelerinden yola çıkarak yardımcı olabilir. Böylece sporunuzu en doğru şekilde ve konfor içerisinde yapmış olacaksınızdır.
  • Bilinçli Spor Yapmalı… Doğru teknikler konusunda bilgi sahibi olan bir partner seçmeniz, çalışmalarınızda sizin göremediğiniz hataları görerek, düzeltmenize yardımcı olabilecektir. Sporu zaman geçirmek için değil, bilinçli bir şekilde neyi, neden yaptığını bilerek çalışabilen bir antrenman partneri tercih etmeniz sizin için yararlı olacaktır.
  • Size Güven Verebilmeli… Hedefleri doğrultusunda yılmadan ilerleyen, içerisinde bulunduğu süreci ve sizi bilinçli bir şekilde yönlendirebilecek, istikrarlı bir şekilde sporunu aksatmadan yapabilecek bir antrenman partneri seçmelisiniz. Böyle bireyler size güven vereceğinden hem kendinizi yanında iyi hissetmenizi sağlayacak, hem de gerekli durumlarda sizi spora teşvik edebilecektir.
  • Eşdeğer Kuvvette Olmalısınız… Özellikle partner ile yapılan egzersiz çalışmalarında, birbirinize yakın kuvvetlerde olmanız son derece önemlidir. Maksimum olarak sizden %40 daha güçlü bir birey ile partner olabilirsiniz. Bu durumda kendinizi %90 oranında zorlayabileceğiniz biri ile çalışıyor olacaksınız. Daha üzerinde bir performans ise sizi olumlu değil, olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Sizin Stilinize Hakim Olmalı… Ağırlık çalışmalarınızı zirvede durduruyorsanız ya da halter çalışmalarınızda denge kurmakta sorun yaşıyorsanız, size en iyi şekilde yardımcı olabilmelidir. İdeal bir partnerin aynı zamanda iyi bir gözlemci olması gerektiğini de hatırlatalım. Sizin tarzınızı bilmesi, hangi noktada size destek sağlaması gerektiğini de bildiği anlamına gelmektedir.
  • Espri Yeteneği Bulunmalı… Partneriniz ile tatlı sert rekabetlere girmeniz, performansınızı yükseltmenize yardımcı olacak bir detaydır. Her ne kadar spor ciddi bir iş olsa da, bir parça espri ile kafanızı dağıtabilir, antrenmanlarınızı bir eğlenceye dönüştürebilirsiniz. Hayatın hangi alanında olursanız olun, gülümsemenin yararlarından asla uzak kalmayın.

Partner ile Antrenman Yapmanın Faydaları;

  1. Hedeflerinize ilerlediğiniz yolda kendinizi yalnız hissetmez, partnerinizin varlığından kuvvet alırsınız.
  2. Antrenman günlerinizi iple çeker hale gelirsiniz. Keyif alarak, eğlenerek spor yapmanın tadını çıkartırsınız.
  3. Partneriniz ile rekabet ederek kendinizi geliştirebilir, daha yüksek performans için kendinizi hazırlarsınız.
  4. Bilmediğiniz antrenman yanlışlarını öğrenerek varsa hatalarınızı düzeltirsiniz.
  5. Motive olmadığınız zamanlarda, sizi motive ederek spor yapmanıza yardımcı olur.
  6. İki kişi ile uygulanan birçok egzersiz ile çalışma şansınız olur.
  7. Sizi antrenmanda karşıdan izleyerek gerekli durumlarda müdahale edebilecek bir vardır yanınızda.
  8. Çalışmalarınızın sonucunda gerçekleşen değişimleri, partneriniz üzerinde daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir