Korayspor Blog

KAS GELİŞİMİNE ENGEL OLAN HATALAR

Mükemmel görünen fit bir vücuda sebep olsa da, kasları belirgin bir vücuda sahip olmanızın bir hayli zor bir süreç olduğunu belirtmeliyiz. Genetik yapı bakımından vücudunuz, her ne kadar kas geliştirmeye elverişli olsa da önünüzde sizi bekleyen uzun bir süreç olduğunu bilmelisiniz.

Bir heves ile spora başlayan pek çok birey, kısa sürede kaslarının gelişim göstermemesini bahane ederek sporu bırakabiliyor. Oysa en başından bunun uzun ve gayret gerektiren bir yolculuk olduğunu bilirseniz, kolay kolay pes etmeyeceksiniz.

Kas gelişi için yapacağınız antrenmanların yanı sıra beslenme alışkanlıklarınızı, uyku düzeninizi hatta dinlenmeye ayırdığınız sürelerin bile yeniden gözden geçirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Atlanılan ince noktalar ve kas gelişimi sürecinde yapılan hatalar nedeniyle maalesef birçok kişi kaslı bir vücuda sahip olamayacağını düşünerek vazgeçebiliyor. Bu nedenle doğru yöntemleri bilmeniz ve buna göre yol izlemeniz gerekiyor.

Kas Gelişimi Sürecinde Yapılan Yanlışlar;

Kardiyo Çalışmaları ve Kas Gelişimi İlişkisi;

Bazı kaynaklarda kardiyo çok önerilmesi de, düzgün bir çalışma planı ile kas gelişiminize kardiyonun yararlı olacağını söyleyebiliriz. Mutlaka olumlu etkileri bulunan kardiyo çalışmalarını, kas gelişimini hedef alarak yapıyorsanız; ağırlık çalışmalarınız ile kombinleyerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Abartılı kardiyo çalışmak, sanılanın aksine kas gelişimine yardımcı olmayacaktır. Ne kadar ve nasıl çalışmanız gerektiğini bilmelisiniz. Özellikle beslenme ile desteklenen kardiyo çalışmaları tam bir kas yıkıcı olarak belirtilmektedir.

Kas gelişiminde kardiyo çalışmaları önemli bir destektir. Ancak 40 dakika ağırlık çalışması sonrasında uygulanan, 20 dakikalık bir kardiyo çalışması şeklinde ise istenilen verimi almanızı sağlayacaktır. Kardiyo çalışmalarınızda ise en idealinin interval kardiyo olduğunu belirtmemizde yarar var.