Korayspor Blog

KADINLAR AĞIRLIK ÇALIŞMALI MI?

Cinsiyet fark etmeksizin ister kadın olun, ister erkek ağırlık çalışmaları; daha sağlıklı, formda ve dayanıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlayacağını bilmelisiniz. Kadınların birçoğu ağırlık çalışmaları yapmaktan kaçınırlar çünkü iri ve kaslı bir vücut yapısına sahip olmak istemezler. Ancak bu durum tamamen yanılgılardan ibarettir.

Sağlıklı yetişkin bir kadında bulunan testosteron erkeklerdeki kadar fazla olmadığından, kas hacmi kazanmak yani bir erkek gibi şişkin kaslara sahip olmak için yeterli değildir. Kas oluşumuna neden olabilen ağırlık çalışmaları, kadınlar bunu talep ederek beslenme şekilleri dahil olmak üzere özel bir program uygulamadıkları sürece bir erkek gibi dolgun kaslara sahip olmayacaklardır.

Kaslara doğrudan etki eden ağırlık çalışmaları, metabolizma hızını arttırmak isteyenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken bir alternatiftir diyebiliriz. Amacı kilo vermek ve yağ yakmak isteyen bir kadın, pilates ve benzeri egzersizler ile hedeflerine ulaşamıyorsa, ağırlık çalışmaları gerekecektir.

Kadınlar Neden Ağırlık Çalışması Yapmalı?

Sosyal medyada sıkça karşılaştığınız iri ve kaslı vücutları ile hepimizi şaşırtmayı başaran kadınlar gibi olmak istemeyenlerden bile olsanız, ağırlık çalışmanız gerektiğini hatırlatmalıyız. Zaten özel bir efor gerektiren o kadınların vücutlarını tamamen farklı bir konuda değerlendirmek gerekir.

Sağlığını korumak için düzenli olarak haftada 3 kez spor yapıyorsanız, bir gününüzü ağırlık çalışmalarına ayırmanızın, ne kadar önemli olduğunu dilerseniz birlikte inceleyelim;