GENÇLİK OLİMPİYAT OYUNLARI 2026’YA ERTELENDİ…

2022 yılında ev sahipliğini Senegal’in yapacağı Gençlik Olimpiyat Oyunları, 2026 yılına ertelendi.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından gelen teklif sonrasında 2022 yılında yapılacak Gençlik Olimpiyat Oyunları, 2026 yılına ertelenmesi kabul edildiği bilgisini açıklayan Ankara Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) oldu.

Kovid-19 salgını sebebiyle, finansal faktörler göz önünde tutularak ertelenmenin kabul edildiği, 2026 yılında Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın; Senegal’in başkenti Dakar’da yapılacağı da yapılan açıklamalar sırasında belirtildi.

Konu hakkında yapılan açıklamanın yanı sıra IOC Başkanı Thomas Bach; 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın belirlenen tarihte yapılabilmesi adına tüm çalışmaların özenle devam ettiğine de değindi. Gerekli durumlarda organizatörlere maddi ve manevi destek verdiklerinin de altını çizdi.

Gençlik Olimpiyat Oyunları; atletizm, kürek, badminton, basketbol, boks, kano, bisiklet, binicilik, eskrim, futbol, cimnastik, halter, hentbol, hokey, judo, su sporları, modern pentatlon, tekvando, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk, triatlon, yelken ve voleybol gibi spor dallarından oluşuyor. Sizde spor ile ilgileniyorsanız; farklı spor dallarına ait sporcu ekipmanlarına sitemizden göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir