FİTNESS İLE VÜCUTTAKİ HAFTALIK DEĞİŞİMLER

Fitness çalışmalarına yeni başladıysanız, ilk haftalarda önünüzü çok net göremeyebilirsiniz. Bu belirsizlikte sizi nelerin beklediğini bilmediğinizden, spor yapmaktan soğutmaya kadar gidebilir. Oysa ilk hafta zorlanacağınızı ancak ilerleyen süreçte işlerin yoluna gireceğini bilirseniz, daha kolay adapte olabilir ve hedefinizi ideal noktalarda tutarsınız.

Birçok kişi özellikle ilk hafta içerisinde pes eder ve sporu bırakır. Ancak en önemli olan ilk hafta sonrasında bazı değişimleri fark edecek, kaslarınız güçlendiği için egzersiz sırasında çok daha az efor sarf etmeye başlayacaksınız. İlk haftalar biraz zorlu geçse de, alacağınız sonuçlar sizi mutlu etmeye başlayacağından zor günleri kolayca unutacaksınız.

Yaşayacağınız olumsuz duyguları en aza çekmek, gerçekçi beklentiler içerisine girmek ve hayal kırıklıkları yaşamamanız için yeni başlayanların ilk birkaç haftasındaki gelişim aşamalarını sizler için araştırdık. Dilerseniz 1 ayda hafta hafta nasıl bir yolun sizi beklediğine, birlikte göz atalım.

Yeni Başlayanlar için Fitness ile İlk Hafta;

Günlük yaşamınızda çok fazla hareketi olmayan ve daha önce hiç spor ile uğraşmamış biriyseniz, ilk haftanın biraz yorucu, biraz da acılı geçebileceğini itiraf edelim. İlk hafta bir gün ara vererek spor yapmanız, sağlığınız açısından daha yararlı olacaktır. Özellikle kaslarınızda oluşan ağrı ve yıpranmaların geçmesi için vücudunuza zaman tanımanız gerektiğini unutmamalısınız.

Çalışmak için bir fitness salonu seçtiyseniz, etrafınızda dolaşan düzgün vücutlu ve kaslı insanların motivasyonunuzu düşürmesine izin vermemelisiniz. Aksine bu spor müdavimlerine bakarak, geleceğiniz noktayı daha iyi kestirerek, moral bulabilirsiniz.

Kendi kondisyonunuzun üzerinde ve zorlayıcı nitelikteki çalışmalar yapmamalısınız. Böyle durumlar hem bedensel olarak sizi yıpratacak, hem de modunuzu düşürecektir. Kaslarınızın günden güne gelişeceği gerçeğini unutmadan, yavaş yavaş tempo ve ağırlıkları arttırmanız en sağlıklısı olacaktır.

Yeni Başlayanlar için Fitness ile İkinci Hafta;

Eğer ikinci haftaya ulaşmayı başarmış ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyorsanız, zoru başardınız demektir. Bu aşamada daha rahat davranabileceksiniz. İlk hafta çalışmalarınızı olması gerektiği şekilde geçirdiyseniz, ikinci hafta tempo ve ağırlıkları yavaş yavaş arttırmaya başlayabileceksiniz.

İlk haftanızda ufak sorunlar yaşasanız bile bu durumun motivasyonunuzu düşürmesine izin vermemelisiniz. Kas ağrılarınızın da bu hafta daha az olacağını hemen müjdeleyelim. Hızlı bir şekilde kaslarınızı güçlendirmek ve hacimlerini arttırmak istiyorsanız, beslenmenize protein içeriği yüksek besinleri eklemeye başlamalısınız.

İkinci haftanızda dikkat etmeniz diğer bir konu ise ısınma ve soğuma egzersizleri. Bu süreç size zaman kaybı gibi gelmemelidir. Esasen bu süreci çalışmalarınıza ekleme alışkanlığını bu hafta kazanmanız gerekebilir. Bu hafta vücudunuzda meydana gelecek küçük değişimleri yavaş yavaş fark edebileceksiniz. Bu nedenle motivasyonunuzu daha da yüksek tutabileceksiniz.

Yeni Başlayanlar için Fitness ile Üçüncü Hafta;

Fitness yaparak geçen ikinci haftayı da tamamladıysanız, oldukça başarılı gidiyorsunuz demektir. Alışkanlık kazanılması ile belirlenen süre olan 21 güne yaklaşmışsınız. Her geçen gün biraz daha işinizin kolaylaştığını fark edeceksiniz çünkü kaslarınız esneklik, dayanıklılık ve kuvvet kazanmaya sürekli devam ediyor.

Zorlu ve kas ağrılı dönemi atlattınız, ikinci hafta sporcu beslenme düzenine geçtiniz ve üçüncü haftaya ulaştınız. Bu süreç ilk iki haftaya göre daha kolay geçecektir çünkü artık yapacağınız çalışmalardan keyif almaya başladığınızı fark edeceksiniz. Özellikle gerçekleşen değişimleri artık görebileceğiniz için daha fazla motive olabileceksiniz.

Yeni Başlayanlar için Fitness ile Dördüncü Hafta;

Artık geçirdiğiniz 3 haftanın karşılığını net olarak görmeye başladığınız döneme girdiniz. Vücudunuzdaki kasların artık daha sıkı ve şekilli olmaya başladıklarını fark edebileceksiniz. Sporunuzu ister evde, isterseniz spor salonunda yapın, önceki 3 haftayı hakkını vererek geçirdiyseniz mutlaka bu hafta sonuçları almaya başlamış olacaksınız.

Dördüncü hafta, daha keyifli ve zevk alarak spor salonuna gitmeye başlayacağınız hafta olacaktır. Spor salonunda ya da dışarıda yapıyor olun fark etmez ancak çalışmalarınız sırasında mutlaka özel teknolojilerle tasarlanan, dünya markalarının ekstra konfor sunan yeni sezon erkek spor ayakkabı ve kadın spor ayakkabı modellerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede sporunuz işkenceye dönüşmeyecek ve rahatınızdan ödün vermeden fitness çalışmalarınızı yapabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir