EURO 2020’DE EV SAHİBİ ÜLKE GELİŞMESİ…

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeni ile 2021 yaz aylarına ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında açıklama yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Şampiyona’nın yapılmasında bir değişiklik olmadığını ancak ev sahibi ülke sayısının bire indirebileceğini belirtti.

İspanya’da ücretli televizyon kanallarında açıklama yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili birçok konuya değindi. UEFA Başkanı; “Geçen sezonki sistem Kovid-19 zorlamasıyla yapılsa da ilginçti. Kulüplerin geri dönüşü olumlu oldu. 8’li final, organizasyon takvimi açısından zor ama bir haftalık 4’lü final sadece büyük kentlerde organize edilse de büyük bir etkinlik olur. 4’lü final bir seçenek olabilir ama 2024 sonrasında.” şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye’nin A Grubu’nda yer aldığı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası normal durumda 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde 12 ülkede organize edilmesi öngörülüyordü. Ancak salgın önlemleri nedeni ile bir ülkenin ev sahipliği yapmasının daha sağlıklı olacağı açıklamaları duyuruldu.

Futbolseverlerin yakından takip ettiği, dünyaca ünlü spor markalarının imzasını taşıyan yeni sezon kaleci ürünleri de sitemizde bulabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir