EFSANE BASKETBOLCUYA SON VEDA…

Fransa şampiyonu Paris Racing formasını terleterek, Avrupa’da oynayan ilk Türk basketbolcu olan Yalçın Granit, 68 defa A Milli formayı da üzerinde taşımıştı. Türk basketbolunun efsane basketbolcusu Yalçın Granit, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ali Sami Yen’in teklifiyle, Galatasaray’ın ilk profesyonel basketbolcusu olan Yalçın Granit, 17 Eylül 1932 tarihinde dünyaya gelmişti. Yalçın Granit; Darüşşafaka’nın basketbol şubesini kuran, kulübün tek İstanbul şampiyonluğunu kazandıran, İTÜ basketbol şubesinin temellerini atan bir basketbolcu olarak yüzlerce oyuncunun da yetişmesine de katkı sağlamıştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Anadolu Efes ve Darüşşafaka kulüplerinin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu da hayatını kaybeden Türk basketbolunun efsane isimlerinden Yalçın Granit için başsağlığı mesajı yayımladı. 

TFF’den gelen açıklama; “Türk basketbolunun efsane isimlerinden Yalçın Granit’in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Yalçın Granit’e Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz.” sözleri ile ifade edildi.

Basketbol hayranlarının yakından takip ettiği, dünya markalarının imzasını taşıyan, yeni sezon basketbol aksesuarlarına sitemizden ulaşabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir