Korayspor Blog

DİJİTAL DİYET BİZE NELER KAZANDIRIR?

Teknolojinin hızla ilerlemeye devam etmesi ve dijital dünya, son birkaç yıldır yaşamlarımızı ele geçirmiş durumda. Sosyal medya ve video kanalları başta olmak üzere dijital dünyada geçirilen zaman, her geçen gün biraz daha artıyor.

Elbette dünyanın diğer ucuna saniyeler içerisinde gitmek mükemmel bir duygu ancak teknolojik aletlerle geçirdiğimiz süre kadar, kendimize ve çevremize zaman ayıramadığınızı fark etmiş olmalısınız.

Dijital diyet yaparak yani teknoloji kullanımını sınırlandırarak, doğada vakit geçirmeye, sevdiklerinize ve kendinize zaman ayırmaya ne dersiniz? Sonbahar mevsiminin gelmesi ile doğanın kendine özgü nimetlerinden yararlanmak herkesin hakkı… Doğanın tadını çıkartmak için outdoor giysilerinizi giyerek hemen hazırlanmaya başlamalısınız.

Hafta sonunuzu enfes bir dağ eteğinde yürüyüş yaparak ya da kamp kurarak geçirmek, temiz havanın ciğerlerinize dolduğunu hissetmek, şehir hayatının stresini üzerinizden silip atacak. Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve stresinizi azaltacak dijital diyet ile ilgili bilmeniz gerekenleri, sizler için araştırdık.

Dijital Diyet Yapmanın Yararları;

Teknolojik alet kullanımlarına getirilen sınırlamalara dijital diyet adı veriliyor. Sanal dünyada geçirilen zamanı minimum düzeye indirmek, bireylerin yaşamında pek çok olumlu değişikliğe ve gerçek sosyalleşmeye olanak veriyor.