BARFİKS BARI İLE EVDE EGZERSİZ YAPMAK

BARFİKS BARI İLE EVDE EGZERSİZ YAPMAK

Kaslarınızın mükemmel ve güçlü görünmesini istiyorsanız, mutlaka spor salonuna gitmenize gerek yok. Önemli olan kas gelişimine neden olacak, vücut ağırlık antrenmanlarına başlamaya karar vermenizdir.

Vücut ve kas geliştirmeye yardımcı olacak, üstelik çok uygun fiyat seçenekleri ile bulabileceğiz bazı ekipmanlar ile evde çalışmanız mümkün. Kas gelişimini sağlayacak antrenman çalışmalarında kullanmak üzere temin edeceğiniz birkaç küçük egzersiz ekipmanı ile düzenli çalışarak, muhteşem sonuçlara ulaşabilirsiniz. Etkileyici sonuçlar almak için en çok tercih edilen ekipmanların başında Barfiks yer almaktadır.

Barfiks ile Evde Egzersiz

Barfiks Nedir?

Farklı egzersizler yardımı ile kol, omuz ve göğüs kısmını çalıştırmaya yarayan antrenman çeşitleridir. Barfiks çekmek, maksimum güç gerektiren bir çalışmadır çünkü kuvveti doğrudan kol ve omuzdan almaktadır.

Zor bir antrenman olduğundan, omuz ve sırt kaslarınızı geliştirene kadar düşük sayıda tekrarla başlamanız daha sağlıklı olacaktır. Eğer barfiksi hiç çekemiyorsanız, kürek kemiklerinizi doğru kullanamıyorsunuz demektir. Ayrıca barfikste kendi vücut ağırlığınızı çektiğinizden; Vücudunuz ne kadar hafifse, o kadar kolay çekebilirsiniz.

Barfiks Kullanımı

Barfiks Çeşitleri Nelerdir?

Barfiks Hareketleri, uygulama şekline göre çeşitlendirilebilir.

Bant Destekli Barfiks: Uzun ve geniş bir direnç lastiğini barın üzerine, aşağı doğru uzayacak şekilde dolayın. Direnç lastikleri/bantları zorluk derecesine göre yapılmaktadır. Kalın direnç bantları, maksimum destek sağlamaktadır. Kaslarınız güçlendikçe, daha hafif bantlar kullanmayı tercih etmelisiniz.

Kapı Barfiksi: Evinizde kapı barfiksi çekmeniz en kolay yöntemlerden biri olacaktır. Uygun fiyat seçenekleri ile spor ekipmanları kategorisinde satışa sunulan Kapı Barfiksleri ile spor salonu rahatlığını evinizde yaşayacaksınız. Duvar ve kapının üst pervazı arasına yerleştirilmelidir. Değişik açılarda egzersize olanak tanıyan kapı barfikslerini; geniş tutarak omuz ve sırt kaslarınızı, yakın tutarak ön ve arka kol kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.

Komando Barfiksi: Pek zor sayılmayacak bir egzersiz olsa da, yeni başlayanlardansanız zorlanmanız oldukça normaldir. Kollar, üst sırt kasları ve göğüse baskı yapan bu egzersiz, doğru şekilde ve düzenli olarak uygulanırsa kısa sürede etkileyici sonuçlara ulaşmanız kaçınılmaz olacaktır.

Koridor Barfiksi: En çok tercih edilen diğer bir barfiks çeşidi Koridor Barfiksidir. Kanat, kol ve omuz çalıştıran Koridor Barfiksleri ile evinizde çalışarak, minimum sürelerde maksimum sonuçlara ulaşabilirsiniz. Daha fit bir görünüş, belirgin ve güçlü kaslara sahip olmanız, koridor barfiksleri ile artık çok kolay hale gelmiş durumda.

Ağırlıklı Barfiks: Standart başlangıç barfikslerini düzenli uyguladığınız varsayarsak, bir nokta sonrasında antrenmanlarınızın daha etkili hale gelebilmesi için ekstra ağırlıklar ile çalışmanız gerekebilir. Ağırlık Kemerleri, ağırlık yelekleri ya da Dumbell Çeşitleri ile zorluk seviyenizi yükseltebilirsiniz.

Değişken Tutuşlu Barfiks: Oldukça zor olan egzersizlerden biridir. Havlu yardımı ile barfiksi kavramalısınız. Set tekrarlarının yarısını yaptıktan sonra tarafınızı değiştirerek, kalan yarısını yapmalısınız. Ellerinizi, tek sayılı set tekrarlarında da değiştirebilirsiniz.

Barlar ile Çalışma

Barfiks ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Üst beden ve sırt bölgesini yoğun olarak çalıştıran barfiks egzersizi, hemen hemen tüm vücut kaslarını çalıştırmanıza yardımcı olur. Barfiks Barı ile evde egzersiz yapmanın ne kadar kolay bir yöntem olduğunu vurguladık. Tüm bedeni esnetip, güçlendirebilen Barfiks Hareketinin, pek çok yararı vardır;

  • Kısa sürede, fazla kalori yakmayı sağlar,
  • Yüksek tekrarlar yapmanız, kalp sağlığınızı olumlu yönde etkiler,
  • Öncelik olan kollar ve sırt bölgesi kaslarını güçlendirir,
  • Estetik görünüşünüzü düzenler ve omurganın dik durmasını sağlar,
  • Pratik bir egzersizdir. Her yerde yapılabilir.
  • Barfiks çekerek, güçlü ve belirgin karın kasları elde edebilirsiniz.
  • Nefes becerinizi arttırmaya yardımcı olur.
  • Kas direncini ve dayanıklılığını arttırır.
  • Konsantrasyonunuzu yükseltebilecek bir egzersiz çeşididir.
Barfiks Çeşitleri Hakkında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir