Korayspor Blog

ADONİS KASI(OBLİK KASI) GELİŞTİRME EGZERSİZLERİ

Kalça kemiğinden, pelvik bölgesinden çapraz uzanan V şeklindeki kas Adonis kasıdır. Karın bölgesinde yer alan Adonis, en derin çekirdek kas grubudur. Belirgin bir adonis kası, formda ve sıkı bir vücudun da göstergesidir. Oblik kası olarak da bilinen adonis kası, aslında oblik ile tam olarak aynı kas değildir.

Karın bölgesinin yan ve ön tarafında bulunan karın, kalça ve uyluk kaslarının birleştiği bölgede oblik kasları bulunur. Adonis kası ile oblik kaslarının dışında kalan uzantının daha alt bölgesinde kasıklara doğru uzanan yerdedir. Adonis, bir karın kası grubudur.

Adonis kası, karın kası için yapılan egzersizler ile çalışmaktadır. Ancak ağırlıklı olarak adonisin çalışması için hazırlanan bir takım egzersizlerde bulunmaktadır. Bu bölge için vücut geliştirme egzersiz programı ile çalışarak, daha fazla verim alabileceğinizi bilmelisiniz.

Diğer kas gruplarında da olduğu gibi adonis kaslarının belirginleşebilmesi için o bölgenin yağlardan arınması gerekmektedir. Yağ oranı en zor azaltılan bölgelerden olan bu bölgede, kasların şekil almasını sağlamak bir hayli zordur ve zaman alan bir süreç olduğunu bilerek yola çıkmalısınız.

Adonis Kasını Belirginleştiren Egzersizler;