Korayspor Blog

POZİTİF YAŞAM İÇİN BEYNİNİZİ EĞİTİN…

Gün içerisinde aklınızdan geçen ortalama 70000 düşüncenin, yaşamınız üzerinde son derece önemli olduğunu biliyor musunuz? Olumlu ve pozitif düşünen insanlar ile kötümser düşünen bireyler üzerinde yapılan çalışmalar, olaylara pozitif bakmayı öğrenebilenlerin, çok daha az sağlık sorunu yaşadığını kanıtlamıştır.

Kendi düşüncelerimiz kadar, başkalarının sizi nasıl algıladığı da hayatınızı büyük ölçüde etkilemektedir. Belki farkında bile değilsiniz ancak gün içerisinde olumlu bir davranış ile karşılaştığınızda ruh haliniz stresten uzaklaşıyor ve uzun dönemde sağlığınızı çok daha iyi koruyabiliyorsunuz.

Düşüncelerinizi birkaç yöntem sayesinde değiştirebilir, pozitif yaşam için beyninizi eğitebilirsiniz. Üstelik bu yöntemleri alışkanlık haline getirmeniz durumunda, hayatınızın ne kadar keyif bir verici bir hal aldığını sizde fark edebileceksiniz.

Pozitif Yaşam İçin Uzak Durmanız Gerekenler;

  1. Ego… Her şeyi bir kenara bırakın, egonuz öncelikle sizi yiyip bitirecek bir kemirgendir. Haklı olmak elbette güzel ancak huzurlu olmak paha biçilemez. Öncelikli olarak pozitif düşünmenize engel olan egonuzu, yenmeniz gerekiyor.
  2. Direnç… Bazı durumlarda değişmekten korkmamalısınız. Küçük değişimler hayatınızı yeniden şekillendirmenize ve daha pozitif düşünmenize yardımcı olabilir. Değişime direnç göstermeyin.
  3. Kıyaslama… Kendinizi ve yaşam şartlarınızı başkaları ile asla kıyaslamayın. Sahip olduklarınıza hayıflanmak yerine, şükretmeyi ve kabullenmeyi öğrenerek, pozitif düşünebilirsiniz.
  4. Negatif İç Ses… Gün içerisindeki olaylar karşısında size direktif veren negatif iç sesinizi umursamayın. Böylece olayların daha kolay çözüldüğünü ve daha olumlu baktığınızı görebileceksiniz.
  5. Kalabalık Yaşam… Arada bir kendinize zaman ayırmalı, kendinizin ne kadar değerli olduğunu fark etmelisiniz.

Pozitif Düşünme Yöntemleri;